Фън шуй на работното място

фън шуй в офиса

Спазването на няколко фън шуй принципа може да подобри работния процес, особено ако не само един човек направи промените, а те се извършат във всички офиси. Изключително значение за фън шуй има разположението на бюрото ви.

Ако сте ръководител на фирмата, бюрото трябва да бъде по-голямо, отколкото са бюрата на вашите служители. Смята се, че това е символ на положение и на власт. Важно е столът ви да бъде удобен, да се чувствате добре, когато се облегнете на него и да има подлакътници.

Хубаво е зад гърба ви да има стена – това ще рече подкрепа, опора. Смята се, че защитата от страната на гърба ще ви донесе допълнително спокойствие макар и подсъзнателно. Важно е тази стена да бъде гола, тоест на нея да няма папки, рафтове, шкафове и прочие.

фън шуй

Зад стола не бива да минават хора – подберете такова място за бюрото и стола си, където да се чувствате удобно и сигурно. Друго много важно условие е с минимално усилие да виждате кой влиза през вратата на кабинета ви.

Не бива зад гърба ви да има врати или прозорци. В случай обаче, че това е неизбежно, по-добре изберете прозореца и сложете щори. Ако бюрото ви има квадратна форма, това е символ на земния фън шуй елемент, който внася едновременно отговорност и сигурност за този, който го използва.

В случай, че бюрото е с кръгла форма – то би подхождало повече на личности, които се занимават с писане или с рисуване, с други думи – с творческа дейност.

Офис

Освен формата, важни са и цветовете на бюрото, както и на останалите мебели в офиса ви. За стимулиране на концентрацията най-подходящ цвят е естественият на самото дърво. За богатство и просперитет най-добре изберете комбинацията от тъмно син и черен цвят.

За стимул на творческите способности най-подходящи са зелените багри. Ако сте с по-екстравагантно мислене, подберете червен цвят – зарежда с енергия, а пък оранжевото ще ви подтикне към повече колегиалност. За онези, които мечтаят повече от необходимото, дори и на работното място, се препоръчва жълт цвят – за да проясни мислите им.

Не може да не споменем и саксийните цветя, които са задължителен елемент според фън шуй. Офисът трябва да поддържате чист и подреден, а цветовете, които подберете, да ви карат да се чувствате комфортно и добре.

Ако искате работата ви да върви гладко и без особено затруднения, фън шуй предлага да изберете просторен офис. Не е добра идея към него да води дълъг и тесен коридор.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Банко Пиронков
Банко Пиронков
09.01.2014 08:36
Не е обяснено как оранжевото ще ни подтикне към повече колегиалност, а саксийните цветя съвсем не са задължителни.
6
0