ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Интересни великденски декорации за дома

Интересни великденски декорации за дома

Интересни великденски декорации за дома

За великденските празници, освен да боядисате яйца и да приготвите козунаци, можете да внесете празничния дух, като украсите пролетно дома си.

Сред обичайните и традиционни украси за Великден са яйцата, зайчетата и кошничките, които можете да купите и от магазините, но ако искате да усетите с пълна сила духа на празника, е най-добре да си ги приготвите сами.

За да си създадете пролетно настроение, можете да използвате яйчени черупки, в която да поставите цветчета и с тях да украсите дома си.

Празнично настроение можете да създадете и като върху прозрачен съд поставите зелена трева, а върху нея наредите боядисани яйца.

Великден

Украса с великденски яйца можете да си направите и с помощта на балони. Първо надуйте няколко балона с размерите, с които искате да бъдат вашите великденски яйца. След това около балоните залепете различни шарени конци. Оставете лепилото да изсъхне хубаво, а след това спукайте балона, който ще се е превърнал в шарено великденско яйце.

Обогатете декорациите за празника със рецепти

За великденска украса можете да използвате и свещи, и цветя. Популярните цветя за април са лалета и зюмбюли, заради което те често се свързват с големия християнски празник.

Великденска украса

Интересни декорации могат да се получат и с помощта на атрактивни свещи във формата за зайчета и пилета, които няколко дни преди Великден можете да намерите в почти всеки магазин.

Цветовете на великденската трапеза трябва да символизират пролетта затова трябва да бъдат свежи и жизнени. Не се притеснявайте да използвате цикламено, жълто и розово за вашата маса.

Може да наберете букет от глухарчета и да ги поставите в центъра на масата, като ги комбинирате с жълти салфетки и чинии с жълти детайли върху бледо жълта покривка.

Великденски

Можете да замените глухарчетата и с други пролетни цветя, като ги съобразите с цветовете на покривката и чиниите.

Освен флоралните мотиви райетата и точките също ще събудят пролетно настроение, като провокират безгрижие и игривост.

Дообогатете празничната атмосфера с вкусно панетоне, пъстри великденски салати или печено зайче.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати