Детските автомобилни столчета са по-мръсни от тоалетната

Детски столчета

Учени от Университета на Бирмингам направиха поредното шокиращо разкритие. Детските автомобилни столчета, които ползва почти всяко семейство, са по-мръсни от тоалетната, сочи ново тяхно проучване, цитирано от Дейли мейл.

За своето изследване специалистите анализирали проби от двадесет автомобила и също толкова домове. В пробите от столчетата те намерили средно по сто потенциално опасни гъбички и бактерии, докато в тоалетните количеството и било двойно по-малко.

Сред намерените по детските седалки бактерии има такива, които могат да причинят Е. коли и салмонелоза. В колите на голяма част от участниците в изследването цари истински хаос. Става ясно още, че всеки десети британец е катастрофирал или за малко да причини пътен инцидент заради неразбория в автомобила си.

Шейсет на сто от хората изобщо не си дават сметка какви сериозни здравословни проблеми може да им причини мръсотията в колата им. Повече от тях още не могат да повярват как едно автомобилно столче може да е по-мръсно от тоалетната чиния.

Тоалетна

Всъщност, оказва се, че дори дамската чанта съдържа повече бактерии от „белия кон“. Това разкри проучване, направено преди около година.

Учените открили, че по дръжките на една от всеки пет дамски чанти има бактерии, сериозно заплашващи здравето ни. Същото проучване разкри, че най-мръсният предмет, намиращ се в чантите на дамите, е кремът за ръце.

По опаковките на този продукт има повече бактерии, отколкото по седалката на една тоалетна чиния. Кутийките на червилото и сенките за очи пък са замърсени с една идея по-малко бактерии.

Проучването, изготвено от Initial Washroom Hygiene, сочи и друго-кожените дамски чанти са най-застрашени от бактерии, тъй като текстурата им изключително много допада на бацилите. В такава среда те могат да се размножава и да живеят необезпокоявани.

Специалистите съветват дамите да не подценяват опасността и да почистват редовно чантите си със специални за случая антибактериални препарати или дори с мокри кърпички. Само така може да бъде предотвратено разпространението на бактериите.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати