Да украсим дома си за Хелоуин

Хелоуин

Макар че Хелоуин е езически празник, който не е част от нашата традиция, все по-често на този ден българите организират купони с маски, за които се изисква и по-специална декорация на дома.

На празника е задължително всички да се маскират и това предполага, че дома, където се събираме с приятелите и семейството, трябва да носи атмосферата на страховития празник.

Хелоуин се свързва с езическите традиции в Ирландия, но вече у нас не рядко ще се забележат вещици или вампири, които обикалят домовете за бонбони.

За да бъдете в тон с празника, има няколко декорации за Хелоуин, които задължително трябва да красят дома ви на 31 октомври.

На първо място е тиквата, тъй като тя е водещият символ на Хелоуин. Оранжевият ѝ цвят трябва трябва да е силно застъпен в дома ви на празника.

Тиквеният фенер е класика за Вси Светии, а с останалото количество от тиквата може да си приготвите сладки или тиквеник. Красиво ще се получи, ако комбинирате тиквените фенери с клончета от дрян или шипка.

Вси Светии

Освен рисуване на прословутата зловеща тиква, с която да украсите масата или друго кътче от дома си, може да изработите и оранжеви хартиени гирлянди, които да разпръскате из стаите в дома си.

Всякакви страшни фигурки из дома ви също ще са в унисон с празника. Дори сладкишите, които се приготвят, трябва да изглеждат плашещо и зловещо.

Изрежете от хартия вещици, котки, паяци, духове и прилепи и ги залепете по стените. Най-подходящо е да използвате черна хартия за целта.

Свещите също ще са ви от помощ, ако искате да направите дома си страховит. Ефектно ще бъде, ако успеете да закрепите свещите, така че фигурките около тях да хвърлят сянка върху стената.

Можете да поставите свещи и в стъклени купи, покрити с листа и лешници.

За празника трябва да приготвите и традиционни торбички с лакомства. Използвайте оранжева креп хартия, а отгоре ѝ направете вързопчета. Напълнете хартията с различни лакомства, с които да почерпите маскираните малчугани.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати