ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Учени: Котка трябва да има във всеки дом

Учени: Котка трябва да има във всеки дом

Котка и Жена
Пречистващ филтър за чешма с LED светлина-20%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пречистващ филтър за чешма с LED светлина
15.00 лв.
12.00 лв.
Виж ››

Ако искате домашен любимец, вземете си котка, категорични са специалисти от Института за животни в Северна Каролина. Години наред специалисти от различни точки по света са изучавали мъркането на пухкавите котки.

Проведени са десетки експерименти, благодарение на които учените установяват, че мъркането на котетата не е единствено говор на животното. Мъркането се определя като терапевтичен инструмент, който може да бъде полезен за различни здравословни проблеми.

Мъркането на пухкавите любимци повишава устойчивостта им, а освен това има благоприятен ефект върху хората – чрез своя специфичен „говор“, котките помагат и на човека да се справи с различни рани.

Учените обясняват, че мъркането им е с честота между 27 и 44 херца – то представлява съвкупност от специфични трептения и честоти.

Доказано е, че мъркането има влияние върху защитните сили на хората, а освен това специфичният звук може да ускори и зарастването на счупена кост с около 20 на сто. Котките и тяхното мъркане повлияват много добре и на нервната система на своите собственици.

Домашна Котка

Пухкавите любимци облекчават състояния като депресия, помагат за изчистване на стреса, убедени са учените.

Някои проучвания показват, че котките и техният „говор“ могат да помогнат за нормализирането на кръвното налягане, подобряват кръвообращението, стабилизират сърдечния ритъм, повишават имунитета.

Освен всичко това се смята, че мъркащите пухкави любимци могат да бъдат от полза и на хора, които страдат от зависимости – намаляват счупванията при хора с проблеми с наркотиците и алкохола.

Според някои информации мъркащите любимци помагат при безсъние, грипни състояния и остеоартрит. Твърди се дори, че котките могат да окажат положително влияние при проблеми като фригидност и импотентност.

Не на последно място котката може да облекчи състояния като гастрит или язва, колит, газове. Щастливците, които са приютили котка у дома знаят, че освен всички ползи, които имат от нея, котката е чудесен приятел и бързо се превръща в част от семейството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати