Да подредим коледната трапеза за късмет според фън шуй

Коледна трапеза

Трапезата на Бъдни вечер и Коледа заема централно място на празника, тъй като в тези дни цялото семейство се събира около масата. За да си донесете здраве и благополучие през следващата година, вижте съветите за подредба на коледната маса на фън шуй.

За фън шуй е важно масата, около която ще се седнете с близките си хора, да е кръгла или с овална форма. По този начин се запазва приятелската атмосфера сред присъстващите и цари положителна енергия.

Всички се чувстват равни помежду си, а разговорите текат свободно и лесно.

Но ако масата ви не е кръгла и нямате желание да купувате нова, погрижете се да настаните гостите си, така че да не са притиснати в ъглите на правоъгълната или квадратна маса.

Имайте предвид, че когато хората са притиснати един в друг, са по-склонни да спорят и се чувстват некомфортно на коледната трапеза.

За да има пищност и красота на масата ви, а и да привлечете късмета към себе си, използвайте прибори само от естествени материали – сребро, кристал, порцелан.

Масата е единственото място, на което фън шуй позволява струпване на вещи. В средата на трапезата може да наредите шишарки, елхови клонки и мандарини, които по нашите географски ширини са символ на коледния дух.

Коледа

Поставете и запалете свещи, за създаване на уютна и топла атмосфера с традиционен вид.

За фън шуй от важно значение са и цветовете на коледната трапеза. За да се радвате на изобилие и благополучие през Новата година, се спрете на червено и златисто.

Ярките цветове обаче трябва да се съчетават с пастелни и неутрални нюанси като кафяво, бежово и сиво, за да се създаде хармония на масата.

Когато всичко е подредено и седнете с близките си за празнична вечеря, фън шуй препоръчва да пуснете лека музика и в никакъв случай телевизия, за да насърчавате разговорите на трапезата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Банко Пиронков
Добре би било авторката да изкара един курс по базово ниво Фън Шуй.
1
0