Кока-колата почиства санитарния фаянс

Почистване на баня

Всичко започнало с това, че една британска домакиня поместила в личния си блог универсална рецепта за обработка на санитарния фаянс в банята и тоалетната си.

Единствената съставка в рецептата за почистване е... кока-кола.

След като прочели информацията, две 12-годишний тийнейджърки от Ливърпул решили да проверят до колко работи кокаколовата рецепта.

Двете момичета изляли букса от 330 ml кола в тоалетната чиния и я затворили плътно. Един час по-късно установили, че тя е лъсната до съвършенство. От плаката и ръждата нямало и следа.

Имайки предвид това, само можем да гадаем какви катаклизми и поражения предизвиква кока-колата в нашия организъм.

Кола

Както показват неотдавнашни проучвания на американски специалисти, в най-популярната газирана напитка се съдържа голямо количество сода, кофеин и фосфорна киселина, която води до разрушаване на костната тъкан и последващото развитие на остеопороза.

Проблемът е там, че тези елементи отмиват калция, който е отговорен за растежа на костите. Но учените не казват, че трябва напълно да се лишим от удоволствието, което дава живителната течност.

И препоръчват да се ограничи консумацията на кола до 150-200 мл дневно. А ако можете да преживявате и без съмнителната откъм здравословни ползи кола - още по-добре.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати