За повече бебета: Френски кмет ще раздава безплатна виагра

За повече бебета: Френски кмет ще раздава безплатна виагра

Жан Дебузи е кмет на Монтерео, малко френско селце с население от 650 жители. Напоследък той стана доста популярен в медийното пространство с едно свое смело и необичайно предложение.

В стремежа си да увеличи прираста на населението в селото си и да спаси единственото училище от затваряне, кметът Дебузи заяви, че ще предостави безплатна виагра на всички двойки на възраст между 18 и 40 години.

Общинският указ е издаден официално миналата седмица и освен за жителите в селото важи и за новодошлите. Общинският съвет е взел и още едно решение, да подкрепи финансово всяка двойка, която иска да се включи в каузата за увеличаване на населението и спасяването на училището.

В момента в това училище се обучават не повече от 30 деца и е на крачка от това да затвори врати завинаги, а децата да бъдат прехвърлени в друго училище извън Монтерео.

Село без деца е село, което умира, каза френският кмет.

Отзивите на жителите на Монтерео бяха доста положителни като цяло, почти всички подкрепиха кмета за смелото му решение и го аплодираха за това, че иска да спаси училището, за да не се налага децата им да учат в друго училище.

За повече бебета: Френски кмет ще раздава безплатна виагра

Разбира се, имаше и такива, които бяха много негативно настроени към това негово решение. Някои от тях дори подхвърлиха доста нелепи обвинения, а именно, че кметът съвсем не го е грижа за прираста на населението, а по-скоро го прави, защото е сключил сделка с производителите на виагра, за да се продава продуктът им.

Той, разбира се, опроверга напълно тези слухове и увери всички, че намеренията му са напълно чисти и само в полза на селото. Дали обаче ще има някаква полза от каузата, която е подел, само времето ще покаже.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати