Как да се храни зодия Овен

Как да се храни зодия Овен

Овните са сред най-темпераментните представители на хороскопа. Те са емоционални и страстни. Изпепеляващият им характер може да бъде забелязан във всичко, което правят, включително в готвенето им и в начина им на хранене.

Овните обичат кулинарните подвизи. Дори мъжете от този зодиакален знак нямат нищо против да влязат в ролята на главен готвач. Ще ви изненадат както с традиционни специалитети, така и с експерименти от екзотичната кухня.

Запазена марка на Овните е пикантният вкус. Те си го набавят с подправки като чили, черен пипер, лук, чесън, къри и други подобни съставки.

Харесва им в ястията винаги да има по нещо лютичко.

Как трябва да се храни един Овен?

Как да се храни зодия Овен

Според астрологията представителите на зодия Овен трябва да наблягат на червени храни. Това са домати, червени чушки, червен лук, цвекло, червено месо, които напълно подхождат на темперамента им. Но не бива да прекаляват много с лютото, защото това може да ги направи изнервени, сприхави, ревниви и подозрителни. Особено през лятото Овните трябва да са по-внимателни с пикантните храни и да се придържат към по-леките и зеленчукови ястия.

Иначе менюто на зодия Овен трябва да бъде добре балансирано, съчетано от премерено количество протеини и въглехидрати. Когато представителите на зодията спортуват много, белтъчините трябва да са преобладаващи.

Вегетарианската диета не е много препоръчителна за зодия Овен, но ако все пак нейни представители обмислят да се насочат към нея, то е желателно да не се отказват поне от рибата и морските дарове.

Как да се храни зодия Овен

Плодовете също трябва да съставляват голяма част от храненето на Овните, като и тук важи правилото за червения цвят. Подходящи храни в случа са череши, вишни, ягоди, нар, червено грозде, червени ябълки, малини, червени боровинки.

Овните са подвластни на емоциите си и в твърде критични негативните чувства оказват влияние на начина им на хранене. Това означава, че те изпадат в крайно гладуване или пък потушават болката с вкусна, но вредна храна.

Сами трябва да усещат, кога е времето да спрат. Иначе системното похапване на чипсове, торти, бисквити, дюнери, пици и всякакви подобни изкушения може да им навреди.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати