Без филтри, приличащи на пластични операции, в Инстаграм

селфи

Красотата ще спаси света, гласи една стара мъдрост, но все повече хора разбират напълно погрешно нейното послание.

Вместо да се стремят към вътрешна и външна красота, хората все по-често попадат в плен на суетата и тя завладява целия им живот, принуждавайки ги да стигат до крайности.

Преди дни стана ясно, че една от социалните мрежи е решила да предприеме стъпки срещу суетата. Инстаграм възнамерява официално да забрани и премахне използването на всички филтри, които позволяват лицето на снимания да изглежда, като след прекарана пластична операция, съобщава Би Би Си.

Ограничението на Инстаграм по отношение на филтрите ще засегне голям брой потребители, които искат на снимките лицата им да изглеждат по-опънати, устните им да са по-плътни и да нямат никакви бръчки.

Специалистите са категорични, че филтри, които в голяма степен променят външния вид на хората, които изменят лицата им до неузнаваемост, всъщност са нож с две остриета, който кара все повече хора да се чувстват несигурни в начина, по който изглеждат.

В официално съобщение от страна на компанията се казва, че Инстаграм преразглежда част от политиките си, тъй като иска филтрите, които предлага, да носят позитивно преживяване.

приятелки си правят селфи

Именно това желание на компанията е в основана на решението за премахване на онези спорни филтри и ефекти, които могат да бъдат свързани с пластичната хирургия.

В борбата със суетата компанията ще стигне и по-далеч, не само ще премахне съществуващите към момента филтри, но ще ограничи качането на нови от страна на потребителите, след като тази опция бе отворена преди няколко месеца.

Сред най-популярните потребителски филтри, направени от самите потребители, са именно тези, които приличат на пластични интервенции.

На този етап е трудно да се прецени точно колко време ще отнеме премахването на всички неприемливи филтри, но първите резултати вече са налице. Потребителите с одобрение приемат забраната и все повече залагат на естествени снимки.

Това е второто подобно решение на Инстаграм, след като в началото на 2019 година от компанията обявиха, че възнамеряват да премахнат снимки и видоеклипове, показващи самонараняване, тъй като отчитат, че те влияят зле на потребителите и биха могли да ги подтикнат към такива действия.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати