Как да постигнем истинско щастие и крепко здраве

как да постигнем щастие

Ако някой ни попита какво искаме, всички ще се сме единодушни - здраве и щастие. Но силата да ги получим се крие не само в съдбата, а и в ежедневните ни действия.

Събуждате се един ден, заставате пред огледалото и вече не се разпознавате. Панталоните са прекалено тесни, кръговете под очите са налице и имате сива коса. Чувствате се уморени или стресирани и осъзнавате, че преживявате деня с помощта на чаша вино. От друга страна, пълноценният сън е нещо, за което мечтаете.

Какво се случи, че стигнахте до този момент? Доволни ли сте с вашия начин на живот? Да давате приоритет все на чуждите нужди и вие да сте на последно място. Деца, партньор, родители, кариера, дом - те са вашите приоритети. Това, което трябва да направите, за да се приближите до себе си, е да преоцените живота си, целта, за която живеете, да се изправите пред страха си и да се разходите на непозната територия.

С този прост анализ ще откриете, че имате нова мечта. Това да промените живота си, да бъдете по-щастливи, по-здрави и да помагате на другите да правят същото. Ето как да постигнем истинско щастие и крепко здраве!

Стъпка 1. Искреността е най-добрият избор!

Тази стъпка изглежда е най-трудната, но е най-важната. Трябва да отговорите искрено на въпроса си! Щастливи ли сте? Бъдете честни!

Стъпка 2. Направете списък с желанията си.

Например:

Да отслабна.

Да намаля стреса.

Да си намеря по-добра работа.

Да прекарвам повече време с децата си.

постигане на щастие и здраве

Да се забавлявам повече.

След като разполагате със списъка, започнете да правите всеки ден по нещо, свързано с желанията си. Не отлагайте повече своите нужди, а работете, за да ги покриете.

Стъпка 3. Прегърнете страха.

На път сте да направите промяна към по-добро. Може да претърпите провал в това, което сте си поставили като крайна цел, но наистина ли е толкова фатално? Всъщност не. Докато утрешният ден е там, винаги може да продължите напред. Така че не се страхувайте. Най-успешните хора в света са толкова богати, не защото никога не са преживявали провали. А защото след всяко падане са намерили сили да продължат.

Стъпка 4. Възнаграждавайте се за всеки успех.

Трябва да правите малки стъпки и да бъдете възнаградени за всеки успех. Идете на ресторант, отидете на кино, подарете си масаж, направете всичко, което ви кара да се чувствате по-добре.

Стъпка 5. Не е нужно да сте перфектни.

Съвършенството не съществува. Премахнете натиска, за да се опитате да бъдете перфектни. Приемете това, което сте и се опитайте да извадите най-доброто от себе си. Наблегнете на това, в което сте добри, и го развивайте.

Стъпка 6. Обичайте себе си!

Всяко постижение е парче от доминото към щастие и здраве. Вие заслужавате наградата за вашето постоянство! След всичко, което сте направили досега, трябва да се гордеете със себе си. Обичайте себе си, за да сте щастливи и здрави.

Стъпка 7. Бъдете физически активни.

Според ново проучване, публикувано в Journal of Happiness Studies, честотата и нивото на вашата физическа активност имат пряк ефект върху вашето щастие. Това означава, че ако се занимавате с повече физическа активност, ще сте по-здрави и щастливи. Проучването установи, че хората, които се занимават с физическа активност веднъж седмично, са 1. 4 пъти по-щастливи в сравнение с тези, които имат застоял начин на живот.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати