ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Избягвай тези грешки в приложенията за срещи

Избягвай тези грешки в приложенията за срещи

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k1905240
Избягвай тези грешки в приложенията за срещи

Използвате ли приложение за запознанства в опит да откриете сериозен партньор или просто компания за вечерта? Тогава се уверете, че не допускате грешки при писане. Защото според скорошно нидерландско проучване имено лошото владеене на местния език може да отблъсне останалите потребители от вашия профил в приложенията за срещи.

Изследването разглежда как допускането на езикови грешки влияе при общуване в сайтове и приложения за запознанства. За тази цел са сравнени 12 000 профила за запознанства от различни уебсайтове и приложения. Те са били разгледани от хора, които търсят половинка. Сред профилите има такива, съдържащи правописни грешки и такива, където правописът е на високо ниво.

Как тази информация влияе върху потребителите на приложенията за запознанства? Оказва се, че една трета от участниците в проучването не забелязват грешките и не ги коментират. Но на по-голямата част от анкетираните лошият правопис в профилите на други хора веднага им прави впечатление.

Нещо повече - те намират лицата, допускащи правописни и граматически грешки, за по-малко интелигентни и непривлекателни. Наблюдава се и обратното - потребителите с добър правопис печелят повече симпатии в сайтовете за срещи.

Според изследователите снимката в приложението за запознанства е първото, което привлича вниманието на другите потребители. Ако обаче информацията за вас е написана с много грешки, това може да развали доброто впечатление от изображението. Следователно дори и привлекателният външен вид не е по-важен от грамотността.

Приложения за запознанства

Допускането на грешки при писане разкрива небрежност при дадения човек, смятат участниците в проучването.

Няма значение колко атрактивни изглеждате в сайтовете за срещи - ако допускате груби правописни грешки в онлайн запознанствата, това ще повлияе на мнението на околните за вас, допълват учените.

За да сме успешни в онлайн запознанствата, трябва да внимаваме за цялостното си представяне в приложенията за срещи. Важно е да обърнете внимание както на снимката, така и на текста, който добавяте, защото хората гледат и двете неща. В допълнение, уверете се, че имате добро описание на себе си и използвате подходящи думи.

Също така, ако искате да направите впечатление на сериозна личност, не качвайте прекалено разголени снимки или снимки с прекалено много грим. За неподходящи се считат и изображения, направени в тоалетната (банята) и снимки от съмнителни заведения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати