ezine.bg»Статии»Любопитно»Откриха формулата на идеалното ръкостискане

Откриха формулата на идеалното ръкостискане

Нина НордНина Норд
Джедай
2k371
Откриха формулата на идеалното ръкостискане

Как да стиснеш ръката на човек по възможно най-идеалния начин? Британски учени разработиха специална формула, която дава отговор на този въпрос.

Изследователи от университета в Манчестър твърдят, че проблемите, които най-често се срещат при традиционното за много народи по света ръкостискане, не са един и два.

Сред тях са отпуснати меки китки, потни длани, прекалено здраво ръкостискане, което почти счупва костите на другия човек, както и отсъствието на зрителен контакт.

Затова учените разработили ръководство за съвършеното ръкостискане, което понякога е толкова необходимо, за да спечелите доверието на непознат човек.

Ръкостискане

Учените разработили математическа формула, която отчита дванадесет ключови критерия при ръкостискане. Именно с тяхна помощ може да завоювате доверието и уважението на събеседника.

„Ръката на човека е един от най-важните елементи, който създава впечатление за собственика й. Тя е носител на информация за самия човек”, твърди психологът Джефри Бийти, автор на изследването.

Критериите на съвършеното ръкостискане съгласно формулата на учените са следните: трябва винаги да стискате дясната ръка, дори самият вие да сте левичар.

Стиснете ръката на човека здраво, но не прекалено силно. Дланта ви трябва да е суха и прохладна, за да не остави неприятно впечатление у човека, чиято ръка стискате.

Идеалното ръкостискане се състои в точно три полюшвания. Продължителността на идеалното ръкостискане е не повече от две-три секунди.

Ръкостискането задължително трябва да бъде съпроводено от зрителен контакт. При това на лицето ви трябва да грее естествена и дружелюбна усмивка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати