ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Интересни идеи за почивните дни

Интересни идеи за почивните дни

Интересни идеи за почивните дни

През уикендите рядко ни остава време само за нас, само за почивка. Обикновено се втурваме да правим всевъзможни други неща, свързани с дома – пазаруване за седмицата, цялостно почистване на дома, а нерядко и изпълнението на някоя и друга служебна задача и т.н. В резултат на това и почивните дни са „отлетели” неусетно и в миг осъзнавате, че най-голямата почивка, която сте имали последните 2 дни, е плавната разходка до магазина.

Нужно е да отделяме малко повече време на почивката си. Постоянният стрес на работа не се отразява никак добре на никого - винаги си под напрежение, винаги бързаш и винаги може и по-добре да се свърши дадена задача. Седмицата е за това – да се работи, но уикендът си е само ваш и трябва да го използвате пълноценно. Почивните дни са свещени и тогава различните ви задължения трябва да останат на втори план.

Една малка екскурзия не би ви се отразила зле в никакъв случай. Можете да изберете местност, която да е близо до града, в който живеете. Отидете, разходете се, сега времето позволява и може да си направите дори пикник на някоя поляна. Съветваме ви да проверите дали около вашия град няма някои резерват, природен парк или защитена местност, за която и не сте подозирали и с бърза скорост да поемете натам.

Ако нямате възможност да излезете извън населеното място, може да се забавлявате и в собствения си град. Няма как да не си харесате поне една постановка в театъра или ако сте по-голям любител на филмите – отидете на кино.

Интересни идеи за почивните дни

Проверете културната програма на града за предстоящите почивни дни – все нещо ще ви хареса, някоя изложба, някои от двудневните фестивали или нещо друго. Предизвикваме ви да проучите малките и симпатични галерии в своя град. Ако досега винаги забързано сте ги подминавали, след посещението на 2-3 ще останете доста приятно изненадани.

Ако не ви се излиза и имате нужда от пълна релаксация, започнете деня си така – след сутрешното ставане направете една малка разходка, безцелна, просто се разходете. Всичко останало идва след това. Ако държите да прекарате деня си у дома, може да се отдадете на интелектуални занимания – прочетете хубава книга или се разтоварете със скрабъл с приятели.

Поглезете се! Почивните дни са идеалното време, за да отделите час-два за един хубав отпускащ масаж или някакви спа процедури. Опцията да прекарате цял ден с любимия човек в леглото също не е за изпускане, но при едно условие - никакви телефони, никакви компютри и други подобни.

Отделете времето през почивните дни само за себе си и семейството си. Работата ще си я има пак в понеделник.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Цвети
Цвети
09.02.2013 09:58
Не звучи зле, стига да имам прислужница, която да почисти, напазарува и сготви :)
1
0