Риболов през уикенда

Риболов през Уикенда

След дългата, изморителна и напрягаща работна седмица всеки се нуждае от някакъв начин да разпусне и да си почине – да направи нещо, което му доставя удоволствие и по възможност да го съчетае с чист въздух и движение.

На 18 юни пък се отбелязва т.нар. Ден на рибаря, който е посветен не на риболовната индустрия, а на риболова като хоби и всички негови любители, както и на тези, чието оцеляване зависи от улова на риба.

Хобитата са начинът човек да избяга от скучния делник и постоянните мисли за работа, пари, различни проблеми, които в крайна сметка има всеки от нас. Те са начин поне за ден или два да избягаме от натовареното ежедневие и да се поглезим с онова, което ни е най-приятно, да прочистим главата си от излишни мисли, поне през уикенда.

Чудесен начин за разпускане и почивка е риболовът. Докато времето не стане студено, можете спокойно да отморявате с ловенето на риба. Ако сте любител на морския риболов, имате избор – да бъдете на брега и да хвърляте въдицата от там или да влезете с лодка в морето. За начинаещи рибари брегът е по-удачен вариант.

Ловене на риба

Има доста такъми, които ще ви бъдат необходими, и е добре за начало да потърсите най-необходимите. В инструментите, които ще използвате при речен и морски риболов има известна разлика, но това, без което не може да ловите риба (независимо на какъв вид риболов отивате) са въдицата, кукичките, влакното.

Освен вида на риболова, на който ще ходите, трябва да се информирате и какво ще бъде времето. Атмосферните условия са изключително важни за успешен риболов. Ако ще ходите на морски риболов и духа южен вятър – по-добре се откажете. Ако питате опитен рибар, обаче, той ще ви каже, че за добрия професионалист времето не е от значение.

Ако сте начинаещ, най-добре може да ви ориентира рибар, затова не се колебайте – отидете до водоема и ги разпитайте – какво ви е необходимо, каква риба хващат, кога е най-добрият период.

Следващото, без което рибарят не може, е търпението – ако сте решили, че при първо ходене ще изловите рибата в околностите, по-добре не се захващайте. Трябва да имате търпение и да се надявате, че ако рибата не кълве при останалите рибари, то при вас ще клъвне поне заради т.нар късмет на начинаещия.

От друга страна, можете да съчетаете ловенето на риба със семеен пикник – така цялото ви семейство ще прекара поне няколко часа на чист въздух.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати