Жените масово следят бившите си във Фейсбук

Жена на Лаптоп

Забравянето на бившата ни половинка винаги е било труден момент, но в дигиталната ера, в която живеем, това се оказва почти невъзможно.

Виновни за това до голяма степен са социалните мрежи. Близо тридесет процента от жените използват социалните мрежи, за да следят бившите си приятели, сочи ново проучване.

Около една четвърт от дамите пък признават, че наглеждат бившата си изгора като използват фалшив профил в социалните мрежи.

Близо деветнадесет процента от участничките в анкетата споделят, че се свързват с предишните си половинка основно във Фейсбук. Те им пишат след употреба на алкохол и после се разкайват за стореното.

Почти половината от анкетираните дами прекъсват връзката си, като изтриват номера на бившия си приятел и блокират профила му в социалните мрежи. Само по този начин те са напълно сигурни, че няма да се изкушат и да го потърсят пак.

Всъщност следенето на бивши половинки посредством социалните мрежи е много по-сериозен проблем, отколкото изглежда. Според семейната консултантка и психоложка Сюзи Каган сто процента от младите жени, които идват при нея за консултации след края на връзката си, продължават да следят в социалните мрежи какво прави бившият им любим.

Следене във Фейсбук

Някои от пациентките ми разглеждат снимките на предишния си партньор с надеждата да видят тъга по лицето му и да се убедят, че той също страда заради раздялата.

Други следят страницата му всеки понеделник, защото, ако се е появила друга жена в живота му, той веднага ще качи снимки с нея през почивните дни, разказва специалистът.

Доктор Каган е категорична, че нанасяме вреда на самите себе си, когато продължаваме да търсим информация за бившия. Но тогава как да се освободим от спомена за него завинаги?

Според психолога това може да се случи, когато прекратим всякакви контакти рязко или го правим малко по малко. Всеки сам обаче трябва да реши кой от начините да приложи.

Доктор Каган съветва преди да предприемем действие, да анализираме предишните си раздели и да приложим това, което тогава е подействало.

Обикновено внезапното прекъсване на всякакви отношения с даден човек се оказва твърде болезнено в началото, но след време жените осъзнават, че това е било най-доброто решение.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати