Вижте шокиращите снимки на актриса, бореща анорексията

Рейчъл на прага на смъртта
Снимка: goodfullness
Рейчъл на прага на смъртта

Анорексичната невроза, наричана накратко анорексия, е заболяване на психична основа, което води до стремглаво понижаване на телесната маса на болните. Характеризира се с доброволно гладуване, понижен апетит, натрапчив страх от напълняване, нереалистична представа за външния вид.

Анорексията е едно от най-коварните и опасни заболявания сред съвременните дами заради налаганите в обществото криворазбрани норми за красота. Заради своя характер заболяването често води и до фатален изход. Именно от него е успяла да се измъкне на косъм американката Рейчъл Фарок, която се бори с анорексията повече от десет години.

Неотдавна 39-годишната жена се прочу като умиращата от анорексия актриса. Фарок тръгва по опасния път на отслабването, след като решава, че има няколко килограма в повече.

Точно тогава обаче остава безработна и изцяло се отдава на манията си да се втали. Рейчъл започва да топи килограм след килограм, но така и не обиква тялото си. Тя продължава да се чувства дебела, въпреки че всички я уверяват колко слаба е.

Накрая младата жена стопява до неузнаваемост и от някогашната красавица вече няма и следа. При ръст от 170 см тя достига едва 20 килограма и едва има има сили да отваря очите си. Тялото на Рейчъл е толкова изтощено, че се налага съпругът ѝ да напусне работа и да поеме всички грижи за своята любима.

Именно благодарение на неговата любов и съпричастност, както и на помощта на хиляди хора, Рейчъл успява да се измъкне от лапите на смъртта. Въпреки че никой не вярва, тя оживява и днес води по-пълноценен живот.

Тя все още е слаба, но може да се движи сама и се чувства значително по-добре отпреди. Нейната история е вдъхновяващ пример за всички отчаяни жени, които не вярват, че има спасение от тази коварна болест.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати