Целувката вдига имунитета на жените

Целувка

Френски учени откриха каква всъщност е ползата от целувката за жените. Оказва се, че целувката не е измислена просто за удоволствие и възбуда, а изпълнява много важна защитна функция.

Благодарение на целувките жената успява да повиши имунитета си, твърдят учените. За да имат дамите защитна реакция спрямо въздействието на много видове вируси, тя трябва да се целува с един и същи мъж в рамките на 6 месеца.

По време на целуването мъжът предава микроби на жената. Организмът започва да изработва антитела и в резултат от сложната процедура се изработва имунитет. Така че колкото по-често се целува дамата, но само с един и същ партньор, толкова е по-здрава.

Ако се целува с прекалено много мъже, тялото ѝ напротив, ще се обърка и няма да има възможност да създаде толкова много антитела. Все пак, всеки отделен мъж ще я дари с различни видове микроби.

За съжаление при целувката се предава цитомегаловирусът, който е доста опасен. По време на бременност той може да доведе до спонтанен аборт. Но ако жената има имунитет спрямо този вирус, за нея няма проблем.

Целуване

За това е важно целувките да са дълго време с един и същи партньор. Интересен факт е, че целувката преобразява дамите повече, отколкото шопингът или дори добре прекараното време в спалнята с любим човек.

Над 60 процента от дамите твърдят, че ако някой ги целуне в устните, това ги кара да се чувстват много по-привлекателни. А ако това стане с език, те са почти убедени, че мъжът е наистина влюбен в тях.

Доказано е, че от целувката има само полза. Но преди да се целувате, трябва много добре да сте си измили зъбите, съветват учени. И работата изобщо не опира до това дали партньорът ще се възмути от лошия ви дъх.

Просто не е необходимо да му предавате повече микроби от необходимото, затова се запасете с четка за зъби, когато отивате на любовна вечеря с преспиване. Добре е докато се хигиенизирате, да почистите и езика си.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати