ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Съвети за ниски дами

Съвети за ниски дами

Ниски

Ясно е, че темата е посветена на ниските дами и преди да подходим към нея, ще споменем, че т.нар. джобни гаджета (ниските жени) са не по-малко желани от мъжете и не трябва кой знае колко да се притесняват от ръста си. И все пак, ако се стига до комплекси, ето 3 елементарни трика, които можете да приложите, за да се чувствате по-високи и стройни.

1. Избирайте високи обувки

Сандали с платформа за ниски дами

Това не е толкова лесна работа, веднага бихте ни се сопнали, особено ако не обичате или направо не можете да ходите на токчета. Първо изобщо не говорим за онези токчета, на които дори и най-опитната манекенка би се затруднила да дефилира, и второ - изобщо не е необходимо да са точно токчета.

Да добавим какво имаме предвид - има токчета, които не са тънки и с тях изобщо не е толкова трудно да се разхождате. Но има и обувки, които са на платформа и дори са удобни за ежедневно носене.

Безспорна истина е обаче, че с обувките на тънки токчета ще изглеждате не само по-високи, но и по-елегантни. Ако се поупражнявате малко вкъщи предварително с носенето им, ще разберете, че не е толкова трудно.

2. Избирайте дрехи, които да ви правят по-високи

Високи боти

В случая говорим за т.нар. оптична измама, ясно е, че няма как да съществуват дрехи, с които изведнъж да се превърнете в дългокрака мадама или просто да се издължите.

Но ако избирате по-тъмни цветове облекло, те биха ви направили да изглеждате по-слаба, откъдето автоматично ще се създаде илюзията, че сте и по-висока. Същото важи и ако дрехите ви са на райета, но задължително обърнати вертикално, а не хоризонтално. Ако сбъркате вертикалните черти/райета с хоризонтални ще постигнете точно обратния ефект. Тоест такива дрехи не са за ниски жени.

Добре е в гардероба си да имате поне няколко рокли с прехлупване, известни и като тип "прегърни ме", клинове и тесни панталони, някое и друго по-вталено сако, както и дънки с прави крачоли. Всички тези дрехи създават т.нар. оптична измама, с която ще изглеждате по-високи в очите на другите.

3. Помислете върху прическата си

Кокът прави ниските дами по-високи

Ако държите да имате дълга коса, то най-добре ще е да свикнете с идеята да я носите на висок кок. Отново оптична измама, която може обаче да е доста досадна за изпълнение в ежедневието. В подобна ситуация се придържайте към по-късите прически и не забравяйте онова, което казахме в началото - за някои мъже ниските дами са направо фиксидея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати