Ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Кои са универсалните цветове и как да ги съчетаваме?

Кои са универсалните цветове и как да ги съчетаваме?

Кои са универсалните цветове и как да ги съчетаваме?

Съчетаването на цветове при дрехите е ключов елемент в създаването на стилна визия. Затова е добра новина за вас да чуете, че съществуват т.нар. универсални цветове. За тях е валидно твърдението, че подхождат на всеки човек или поне със сигурност не го карат да изглежда зле в дрехите си.

Кои са универсалните цветове?

Това са цветове, които представляват нюанс на някой от основните – червен, зелен и син. В този смисъл за универсални цветове може да приемате: тюркоазено, бордо, лилаво, тъмносиньо и др. Счита се, че тези цветове отиват на почти всичко и се съчетават лесно. Могат да играят ролята на основно облекло или да служат само като акцент във визията.

Как да ги съчетавате?

Комбинирайте ги с неутрални цветове

Съчетание на цветове

Неутралните цветове като бяло, черно, сиво и бежово са перфектният партньор на универсалните. Това е така, защото се допълват идеално чрез своите различни качества. Комбинацията между двата типа цветове винаги поставя една от двете страни като акцентираща. Универсалните придават характер на визията, докато неутралните ги допълват и често служат като фон. Всеки има поне едно нещо в бяло или в черно в гардероба си. Затова можете да си облечете бордо рокля и да я съчетаете с черна дамска чанта или обувки. Доразвийте фантазията си и направете обратното – съчетайте стилна черна рокля с акцент върху аксесоарите – сложете обувки и чанта в цвят бордо. И в двата случая ще постигнете красив контраст, който ще направи облеклото ви забележително.

Добавете блясък

Блясъкът винаги ще бъде на мода. Сребристото и златистото предлагат изисканост и стил на облеклото, затова са задължителен елемент в гардероба ни. Още по-въздействащ ефект предизвикват, когато се комбинират с универсалните цветове. Можете да съчетаете по-топлите цветове като бордо със златист цвят, за да запазите тоналността. Облечете червена рокля и добавете мало блясък чрез златен колан или колие. Комбинацията ще ви донесе гарантиран успех. Сребристото, от друга страна, идеално си подхожда с по-студените нюанси като например синьо. Съчетайте синя рокля със сребристи обувки или бляскава малка чанта. Резултатът ще бъде красив и нежен тоалет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest