Моника Белучи ще участва във филм на Кустурица

Моника Белучи

Неповторимата италианска актриса Моника Белучи ще изиграе главната женска роля в най-новата лента на босненския режисьор Емир Кустурица.

Новата продукция на емблематичния режисьор ще носи заглавието „Любов и война“ и никак не учудва изборът, който е направил за главна героиня в лицето на красивата Белучи. В главната мъжка роля пък ще влезе самият Кустурица, като не издава повече подробности от сюжета на филма.

Лентата ще се снима в град Требине в Югоизточна Босна и Херцеговина, снимките на които ще започнат от май месец и са предвидени да бъдат заснети до края на юни.

Прелестната Моника, която с годините става все по-предизвикателна в момента е на посещение заедно с двукратния носител на "Златната палма" режисьор из родината му Босна и Херцеговина.

В събота тя посети град Баня Лука, където беше посрещната от президента на Република Сръбска в Босна Милорад Додик, който е близък приятел на Кустурица.

Малък гаф последва визитата на 48-годишната италианка, която каза пред журналисти: "За първи път съм в Сърбия", а всъщност мястото е населено от сръбско население, но е на територията на Босна и Херцеговина. Поправена от Кустурица актрисата се извинила за неуместната си грешка.

Актрисата е гост на организирания шести поред международен филмов и музикален фестивал "Кустендорф" от Кустурица, със седалище Дървенград - Западна Сърбия.

Създателят на романтичната комедия „Черна котка, бял котарак“ ще покаже на своята гостенка от ботуша построения от него Андричград. Градът е вписан в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и е първото в историята селище, вдъхновено от литературата.

Градът е изграден от камък и е проектиран по романа на Нобеловия лауреат Иво Андрич "Мостът на Дрина".

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати