Елена Софиянска бори мъката с работа

Елена Софиянска

Елена - голямата дъщеря на бившия столичен кмет Стефан Софиянски, се захваща със строителството на нов завод. След като преди няколко месеца загуби новороденото си бебе, терапията и психоаналитикът бавно я вадят от бездната на отчаянието.

31-годишната Елена и приятелят ѝ Лъчезар Йорданов се венчаха преди две години. Миналият юни им се роди детенце. За зла участ пет месеца по-късно то почина от мозъчен аневризъм в ръцете на майка си. Мъката, която налегна съпрузите, бе жестока.

За да се отърси от случилото се, Елен се е захванала за работа. Тя е мажоритарен собственик на едно от най-големите консервни предприятия у нас – Биофрут. Компанията е сред малкото у нас, одобрени за еврофинансиране.

Софиянска е решена да разшири дейността си, като нареди изграждането на нова, огромна по мащаби складова база в промишлената зона край Шереметя, Великотърновско. Инвестицията ще струва около 5 милиона евро.

През изминалата година Елен получи награда от община Лясковец за подпомагане на икономическо развитие с инвестицията от 7.2 млн.

Подобно на нея, съпругът ѝ Лъчезар също върти успешен бизнес. Той е новият наемател на плажа къмпинг Градина-централен-2. Със съдружниците си той плаща 66 000 годишно за концесията, а приходите са повече от задоволителни.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати