Търсене в статии

Как се задушават тиквичкиКак се задушават тиквичкиТиквичките са едни от най-обичайните и консумирани зеленчуци от българина (а и не само). Просто почти няма човек, който да не ги хапва под една или друга форма - в безброй ястия, мезета, супи, пюрета, плънки, салати и до...
Как се пекат домати?Как се пекат домати?Опитвали ли сте печени домати? Ако не сте, веднага трябва да поправите това. Тези домати са уникално вкусни. Могат да се използват като гарнитура на ястия с месо или добавка към зеленчуково блюдо. Важно е да запомните,...
Как да изберем истински зехтин?Как да изберем истински зехтин?Кой зехтин е най-добър? Испански? Гръцки? Или може би от Италия? Как да избера качествен зехтин? Какво да търсите, когато пред вас в магазина има редове от бутилки с различни етикети и кой зехтин е подходящ за салати...
Как да направим гранолаКак да направим гранолаВсеки обича вкусната питателна закуска, а както се казва, закуската е най-важното хранене за деня, независимо дали го вярвате или не, е важно да се храните правилно. Макар пухкавите мекички, сочните банички и слад...
Как да обелите яйцата по-лесно?Как да обелите яйцата по-лесно?Яйцата са любима храна на мнозина, а консумирани в правилното количество са полезни и за организма. На очи, бъркани, поширани яйца, варени - има толкова начини да ги хапваме. Разбира се, един от най-бързите и лесни ...
Как да изсушим див чесън?Как да изсушим див чесън?
15 Окт.
Rayna_xcx
Дивият чесън, познат като левурда, е изключително полезен зеленчук. Брането на левурдата обаче трябва да се прави внимателно, понеже растението често може да бъде объркано с красивото, но отровно цвете - момина сълза...
Полезни или вредни са презрелите банани?Полезни или вредни са презрелите банани?Бананът е любим плод, предлагащ ни безкрайни възможности за консумация както суров в плодови салати, напитки и пюрета, така и в безброй сладки изкушения, десерти и сосове. Този плод притежава добра хранит...
Как се суши наденицаКак се суши наденица
13 Окт.
Ники
Наденицата е едно от най-консумираните мезета, присъстващо на трапезата на почти всяко българско семейство. С настъпването на студете дни идва и времето за приготвянето на вкусни домашни наденици. Месото, което...
Как да направим кокосова сметана?Как да направим кокосова сметана?При нетолерантност към животински продукти или някоя от съставките в тях, както и когато сме ориентирани към вегетарианство или веган култура на хранене, търсим алтернатива, осигуряваща ни пълноценно меню и разнообра...
Овкусяване на печено червено цвеклоОвкусяване на печено червено цвеклоКогато си говорим за рационално и здравословно хранене, червеното цвекло е задължителен продукт, който е добре да включим в нашето меню или диета. То спада към така наречените суперхрани и това не е случайно. Так...
Какво съдържат пилешките дробчета?Какво съдържат пилешките дробчета?Пилешките дробчета се счита за ценен източник на витамини и минерали. Те са изключително богати на протеини, желязо, витамини от група В и добър холестерол. Най-често се препоръчва активно включване в диетата в слу...
Колко е срокът на годност на яйцата?Колко е срокът на годност на яйцата?Яйцата са суперполезна храна за човека във всички възрасти. Основен източник са на пълноценен белтък. Жълтъкът представлява концентрат от витамини A ,D, E, B2 и минерални соли. Те имат недостатъка, че лесно се ра...
Какво брашно е най-добре да използваме за погача?Какво брашно е най-добре да използваме за погача?
02 Окт.
Rayna_xcx
Всяка домакиня знае, че брашното и маята са най-важни при приготвянето на погачи, домашни печива, които по-сложни за приготвяне и изискват да бъдат направени наистина с качествени съставки. Поради тази причина ...
Защо се пресича крем карамелът?Защо се пресича крем карамелът?Крем карамелът е един от най-известните и обичани десерти не само в България, но и в целия свят. Той пленява със своята елегантна простота и възможността да бъде комбиниран с различни други съставки освен основните - яйц...
Колко сол се слага на буркан месо?Колко сол се слага на буркан месо?
29 Септ.
Rayna_xcx
Консервирането и стерилизирането на месото често улеснява домакините. Приготвянето на буркани с месо, не е труден и дълъг процес. Лесно можете да си консервирате месо, за да го ползвате когато и както пожелаете. ...