Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

2

Всеки любител на добрите алкохолни напитки трябва да знае, че за получаването на качествена ракия се изисква аериране. Процесът аериране касае периодът на ферментация на джибрите и не засяга готовия продукт.
Аери...

Говеждо месо е добре да присъства на трапезата ви поне веднъж седмично. За правилното приготвяне на говеждо месо е важно да установите възрастта на животното, от което е месото. Тази информация могат да ви дадат още в ма...

Гастритът е често срещано заболяване. Той се развива вследствие на недохранване, злоупотреба с алкохол и инфекция с Хеликобактер пилори. Стомахът страда от възпалителни процеси и болезнено реагира на храната, причиня...

Прясно изцеденият лимонов сок е невероятно полезен, приеман като напитка - разреден и в комбинация с други плодови или зеленчукови сокове. Той е и широко използван в кулинарията и сладкарството.
За да оползотвори...

Карфиолът е вкусен зеленчук, който често се среща в рецептите, приготвен на пара, както и като гарнитура на някои ястия.
Също така приготвянето на карфиола на пара запазва повечето му полезни вещества, така че ...

Наличието на заготовки в кухнята на всяко домакинство спестява време в натоварените дни, а също така спестява време, когато ни се хапва нещо набързо.
Когато приготвяте заготовки и ги замразявате, неминуемо ще пожелает...

Китайската кухня е интересна и вече широко практикувана и в българските домакинства. Доста домакини предпочитат да приготвят любимите си китайски ястия вкъщи, като така осигуряват за семейството си първокласна храна със ...

Когато искаме да сготвим месо, винаги се стремим то да стане крехко и сочно. Би било жалко, ако сме купили качествен стек, приготвили сме чудесна гарнитура или сос за него, а накрая всичките ни усилия пропаднат, защо...

1

Всички обичаме кюфтета! Каквито и да бъдат те - картофени кюфтета, от кайма, вегетариански кюфтета - кюфте да е!
Приготвят се лесно, и се похапват два пъти по-лесно. И макар направата на кюфтета да не е трудна з...

Целината е познат зеленчук още от Древността, известен с ползите си. Целината позволява да бъде използвана като подправка, съставка при приготвянето на различни салати, основна съставка на супи и много, много други...

Житото е една от най-старите познати култури на човечеството и е много полезно при консумация. Житото или още пшеница, може да бъде включено в разнообразното хранене като закуска, обяд или вечеря.
При приготвянето ...

Испанският Хамон и италианското Прошуто са месни деликатеси от специално сушени задни свински бутове. В Испания предният бут си има друго име и никога не се бърка с Хамон. Нарича се Палета.
На пръв поглед за неопит...

Зеления фасул е позната храна на всяко домакинство в България, която е също така много вкусна и предпочитана. Зеленият фасул е много богат на калий.
Вариантите за неговото приготвяне са много и са разнообразни - чо...

1

В живота на почти всяко домакинство идва момент, в който се налага да приготви жито за помен, а в някои случаи има домакини, които го приготвят за удоволствие, понеже се получава вкусна храна, която много хора харесват. ...

Айварът е сръбски специалитет, който се приготвя от червени чушки. В някои рецепти за айвар се използват и печени патладжани. Но при авайра не се използват червени домати или доматено пюре. Популярен е много и в ...

За родина на карфиола се смята Мала Азия. Този вкусен зеленчук пристига в Европа едва през XVIII век. Карфиолът има богат минерален и витаминен състав, който далеч превъзхожда този на бялото зеле. Освен това има по-неж...

Да се слага всяка година сурова туршия е не само кулинарна традиция, но и неразделна част от бита на българина. Има и основателна причина за това. Зеленчуците, консервирани чрез потопяване в солен разтвор, като традици...

Копривата е растение, което е богато на много микроелементи, желязо и минерали. Известен хранителен продукт в България, с който се приготвят множество ястия като супи, баници, гарнитури, а също така и плънки.
Ва...

Сушените плодове са безценен източник на витамини и минерали, и не на последно място на фибри, затова може да чуете много диетолози да ги препоръчват.
Това обаче важи с пълна сила основно за домашно приготвен...

Пресните плодове и зеленчуци вече почти целогодишно могат да се намерят в търговската мрежа, затова и много от по-младите домакини не намират за нужно да слагат зимнина. Но онези, които поне веднъж през живота си са ...

Пилешките дробчета се приготвят лесно и бързо и са подходящ вариант в дните, когато нямате достатъчно време, бързате или просто сте закъсняли от работа.
Пилешките дробчета се предлагат на пазара в различни количеств...

Пуешките гърди са много сочно и вкусно месо, което лесно се приготвя, понеже е крехко. Ако разбира се рецептата, която сме избрали за трапезата си днес включва пуешки гърди и печене, месото е добре да бъде мариновано. ...