Търсене в статии

Как се работи с амонячна сода?Как се работи с амонячна сода?В хранително-вкусовата промишленост амонячната сода се обозначава като Е503. Тя се получава по синтетичен път. Амонячната сода представлява кристали в бяло, сиво, розово и безцветно. Тези кристали имат силно изразе...
Как се прави агнешко чевермеКак се прави агнешко чевермеЗа приготвянето на най-хубаво чеверме се използва едногодишно агънце. Агнете не бива да е нито прекалено мършаво, нито да е тлъсто. Когато чевермето ще се приготвя на открито, трябва да се избере място, на което и...
Как да избираме тиквички?Как да избираме тиквички?Тиквичките съдържат големи количества магнезий, калий, фибри, мед, омега-3 мастни киселини, каротеноиди, фолат, рибофлавин и други. Те са първият летен зеленчук. Тиквичките са нискокалорична храна. Подходяща е за х...
Как се правят сладкиши с тиква?Как се правят сладкиши с тиква?
29 Юни
Ели
Тиквата е прекрасен и много полезен продукт, който най-често се използва през зимата. Може да се използва както за солени ястия, така и за сладкиши с тиква и плодови десерти и всеки от тях може да се получи страх...
Как се готви месо от глиган?Как се готви месо от глиган?Месото от глиган се използва за храна от човека още от древни времена. Това месо има силно изразен вкус. Месото от глиган има и много особености. Затова при приготвянето на глиганско трябва да се спазват някои прав...
Как се готви фазан?Как се готви фазан?Фазаните са едни от най-красивите птици. Тяхното месо е много читателно и вкусно. Тъмно оцветеното месо на фаза на вкус наподобява домашно приготвените месо от петел или пиле. Месото от гърдите на фазана има най...
Какво е бурания и как се прави?Какво е бурания и как се прави?Трудно е да се отговори какво точно е бурания. Буранията по принцип е постно ястие, но не във всички краища. В различните краища на България буранията се приготвя различно. Например в района на Асеновград и Пловди...
Как се пече домашно слънчогледово семе?Как се пече домашно слънчогледово семе?Домашното слънчогледово семе е дар от природата. То е много ценно и качествено творение. Съдържа полезни вещества, които са важни за здравето. А незаменимия вкус на печен слънчоглед носи много радост и удоволствие пр...
Как да си направим мюсли с прясно мляко?Как да си направим мюсли с прясно мляко?
25 Юни
Rayna_xcx
Мюслито е изключително полезна, а също така и богати на фибри храна. Използва се най-често за консумация по време на закуска, но също така мюслито е много вкусно и по друго време на деня, като следобедно хапване на...
С какъв алкохол вървят мидите?С какъв алкохол вървят мидите?Мидите са изключително полезни. Те съдържат много минерали и витамини. В тях се съдържат много големи количества калций, фосфор, мед, желязо, йод, манган, арсен, кобалт. Витамините, съдържащи се в мидите, също са в...
Как да изпечем червено цвекло на фурна?Как да изпечем червено цвекло на фурна?Червеното цвекло е кореноплоден зеленчук. Червеното цвекло е богато на мед, фосфор, калций, калий и витамини. То е витаминна бомба. В 100 грама сурово червено цвекло се съдържат 10% въглехидрати, 2% протеин и 8...
Как се почиства булгур?Как се почиства булгур?Булгур е една от най-хранителните зърнени култури. Той е много полезен за човешкия организъм. Булгурът се използва предимно в индийската, средиземноморската и близко източната кухня. Той е много популярен в Турция...
Как се навиват триъгълни банички?Как се навиват триъгълни банички?На много хора им се струва доста трудно да се навиват триъгълни банички. Но в навиването на триъгълни банички няма нищо сложно. След като навиете първата, останалите ще ви се сторят доста лесни за приготвяне. За да ...
Как се съхранява канела?Как се съхранява канела?Канелата е позната на човека от векове. Тя се споменава и в Библията. В Древен Египет канелата се смятала за съкровище и е била по-ценна и от злато. През вековете канелата е използвана както за лекарство, така...
Как да изсушим ягоди?Как да изсушим ягоди?Може да изсушим ягодите по няколко начина - на открито, в печката или в електрическа сушилня. Сушенето на ягоди не е много лесно. При този процес трябва да се внимава много, защото те са нетрайни и лесно се покриват с...