Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Диетата при увеличен черен дроб
Увеличеният черен дроб си има медицинско наименование и то е хепамегалия. За увеличен черен дроб се говори тогава, когато черният дроб на човек е по-голям, отколкото неговата анатомия позволява....
Как да лекуваме увеличен черен дроб
Увеличеният черен дроб като заболяване се нарича още хепатомегалия. За увеличение на черния дроб се говори, когато черният дроб е с много по-големи размери от тези, които анатомията на човек определя....
Пикантен черен дроб
Лукът се нарязва на ситно и се задушава във олиото. Като порозовее, се добавя червеният пипер и дробът, нарязан на парчета.
Разбърква се, за да се задуши, след което се добавят печените и нарязани чушки и нарязаните домати...
Паниран черен дробПоръсва се с черен пипер и се панира в силно загрята мазнина, като последователно се потапя в брашно и яйце.
Преди консумация се поръсва със сол....
1
Задушен черен дробВ същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.
Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
2
Печен черен дроб
Нарежете черния дроб на филийки и го залейте с виното и дафиновия лист. След 2 часа изсипете в тавичка, обилно намазана с олио.
Печете дроба в предварително загрята фурна до готовност....
Пържен черен дроб
Нарежете черния дроб на парчета. Посолете и го залейте с млякото. Оставете го да престои минимум 1 час.
Извадете го от млякото, оваляйте всяко едно парче в брашно и го изпържете в сгорещено олио до зачервяване и от двете...
Задушен черен дробВ същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.
Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
2
Кавърма с черен дроб
Добавете зърна черен пипер и зърна бахар към ориза. Преди да е напълно готов, поръсете с куркума, ако е необходимо - още малко сол, и разбъркайте добре....
Черен Дроб на СкараИзмиваме добре свинския дроб и го нарязваме на филийки, около 1 см дебели.
В купа поставяме всички продукти и добавяме черния пипер, разбъркваме и покриваме с капак.
Оставяме така за около 4 часа.
Отцеждаме като...
3
Предястие от черен дроб
Суровият дроб се нарязва на не много дебели ленти, подправя се със сол и черен пипер.
Всяко късче се завива в парче бекон....
Кървавица с черен дроб
Слагат се в подходящ съд и се заливат с около 4-5 литра подсолена вода, добавят се дафиновите листа, зърната черен пипер и се сваряват на много бавен огън. От време на време се разбъркват, за да не залепнат....
Задушен агнешки черен дроб
В 2 с.л. олио задушаваме нарязания на едро лук.
Прибавяме солта и черния пипер и оставяме под капак на умерен огън.
След като омекне лукът, махаме капака засилваме огъня и оставяме да изври водата от лука.
Измития...
Супа от Черен Дроб
След това се вари 30 минути във вода заедно с няколко зърна черен пипер и дафинов лист.
Изважда се и се нарязва на парчета....
Черен дроб по селски
Лукът и гъбите се нарязват на полумесеци, морковът - на колелца, чушките - на едро. Първо запържете лука и морковите.
После добавете свинския дроб (предварително накиснат в малко прясно мляко и отцеден), нарязан на парчета...
Черен дроб в панировка
После всяко едно поръсваме и с черен пипер и със сол.
В три отделни чинии слагаме брашно, галета и 2 разбити с тел яйца.
Парчетата дроб овалваме последователно всяко едно в брашно....
Пастет от черен дроб
Дробът се измива и нарязва на парчета. Прибавят се сланината, също нарязана на парчета, морков, целина и лук. Залива се с 1/3 чаша вода и се слага да ври.
След като омекнат продуктите се добавят 1-2 дафинови листа и се...
Черен дроб в гювечДробът се реже на парчета с дебелина около 1 см или по-малко. Измива се и се слага в глинен гювеч.
Върху него редите нарязания на шайби или ленти лук и гъбите (ако са по-малки може и цели, или пък ако са големи ги нарежете...
2
Черен дроб с картофи
Добре измития и подсушен дроб се нарязва на кубчета - не много малки.
Слагаме го в тава и овалваме в царевично брашно, сол и червен пипер (като панировка).
Загряваме олиото и пържим дроба на по-малки порции, за да не...
Черен дроб по бургундски
Овалваме парчетата черен дроб в брашното и го изпържваме в 4 лъжици масло от двете страни.
След като се изпържи, го посоляваме и подправяме с черен пипер.
Поставяме го в слабо загрята фурна да стои топъл....
Черен дроб с оризПоръсете с черен пипер и добавете маслините. Покрийте ястието с фолио и сложете в силна фурна.
След 15-тина минути махнете фолиото и печете, докато се свари оризът....
2
Ризото с черен дробОсолете със сол и черен пипер. Оставете да заври и добавете зеления грах, черния дроб и нарязаните гъби.
Оставете за около 20-25 минути да ври и когато бульона е изврял добре добавете и магданоза....
1