ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Език a la provencaleЕзик a la provencaleСварете добре измитите езици. След като са готови, ги сложете в студена вода, обелете ги и ги нарежете на филийки. Нарежете обелените глави лук също на филийки, сложете в дълбок съд от йенско стъкло и отгоре добавете...
Патица a la bernoiseПатица a la bernoiseИзмийте и изчистете патицата. Задушете я в сгорещено масло в подходящ дълбок съд заедно с бульон и малко вода. По време на задушването добавете 2 дафинови листа, бахар - 2-3 зрънца, черен пипер, сол на вкус и китка магданоз...
Агнешко a la pouletteАгнешко a la pouletteПърво, запържете в мазнина брашното, долейте вода и разредете с непрекъснато бъркане. Добавете предварителното нарязани на късчета агнешко. След малко посолете и добавете нарязания лук. Задушете ястието до готовност...
Кухненските прибори пренасят хепатит AКухненските прибори пренасят хепатит AНоровирусите са нов вид вируси, на които се дължат почти всички хранителни натравяния. Интересното е, че те се развиват в кухнята, именно при процеса на приготвяне на храната. Всеки знае, че микробите идват от неизмитите...
Гратен a ла Жак ПепенГратен a ла Жак ПепенСварявам картофите и ги обелвам. Добавям маслото и намачквам. Прибавям яйцата и 200 г настърган кашкавал. Разбърквам всичко. Изсипвам в тавичка, покривам с останалия настърган кашкавал и запичам във фурната. Декорирам...
Паста Патафри (Pate a frire)Паста Патафри (Pate a frire)Пресейте брашното в купа, направете кладенче, добавете яйцата и малко олио. Започнете да разбърквате с брашното - първоначално с шпатула, а после с тел, като прибавяте посетепенно и бирата (млякото). Трябва да се получи...
Паста Патафри (Pate a frire)Паста Патафри (Pate a frire)Пресейте брашното в купа, направете кладенче, добавете яйцата и малко олио. Започнете да разбърквате с брашното - първоначално с шпатула, а после с тел, като прибавяте посетепенно и бирата (млякото). Трябва да се получи...
Опашка от бик (Rabo de toro a la cordobesa)Опашка от бик (Rabo de toro a la cordobesa)Името на това ястие е смущаващо, но ще се учудите от невероятния му вкус. Тъй като опашка от бик е трудно да се намери, то прекрасно може да се замести от такава от теле например. Опашката трябва да е нарязана на дебели...
Буше с пиле и гъби (Bouchee a la Reine)Буше с пиле и гъби (Bouchee a la Reine)Запържете лука в маслото до омекване и приятен златист загар, добавете нарязаното на кубчета пилешко и запържете за 6 минути. Добавете гъбите и запържете още 4-5 минути с тях. Следва да долеете бялото вино. Оставете соса...
Яхния от картофи а ла Риохана (Patatas a la Riojana)Яхния от картофи а ла Риохана (Patatas a la Riojana)Сложете в тенджера под налягане зехтина. Обелете, измийте и нарежете лука на дребно, чушката на квадрати, а картофите на големи кубчета. Задушете ги в тенджерата. Сложете цялата глава чесън и дафиновия лист. Добавете...
Тези храни са най-добрите източници на витамин АТези храни са най-добрите източници на витамин АВитамин A предпазва от ултравиолетово увреждане и помага за поддържането на здрава кожа. Освен това насърчава мозъчната функция и повишава имунитета. Най-добрият вариант е да заложите на храни с витамин A, вместо...
Мъдри ирландски поговоркиМъдри ирландски поговоркиИрландия е една от страните, в които устната традиция, разказването на истории и легендите са на почит и от изключително значение. Една от причините за това се корени в уникалният език, който все още се говори в Ирландия...
Всичко, което трябва да знаете за стевиятаВсичко, което трябва да знаете за стевиятаСтевията произхожда от растението Stevia rebaudiana, което е от семейството на хризантемата, подгрупа Asteraceae. Има голяма разлика между стевията, която купувате в магазина за хранителни стоки, и стевията, която може...
Алиша Кийс се сдоби с восъчна статуяАлиша Кийс се сдоби с восъчна статуяАренби изпълнителката Алиша Кийс също се сдоби с восъчна статуя в прочутия музей на восъчните фигури „Мадам Тюсо” в Ню Йорк. Тя се сдоби със своя восъчна фигура точно десет години след излизането на дебютния ѝ албум "Songs...
Научи тези 3 формули и ще си царят на виното, ракията и туршията!Научи тези 3 формули и ще си царят на виното, ракията и туршията!Вино Когато правите вино вкъщи, трябва да измерите захарния градус на ширата, която сте получили. Обикновено това става със захаромер – не много точно, но достатъчно за домашни условия. По-прецизното измерване е с рефрактометър...