Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Курбан с агне
Карантията на агнето се измива добре, нарязва се и се сварява в подсолена вода. В част от мазнината се задушава нарязаният лук и подправките.
Добавя се оризът и малко бульон от варенето на дреболиите. С тази смес се пълни...
Курбан с пилешко месоНарежете лука на дребно и го задушете до омекване в половината масло. Добавете нарязаното на ситно пилешко месо, запържете за крако и добавете нарязания на кубчета морков.
Залейте продуктите с 6 ч.ч. гореща вода, посолете...
1
Курбан по Грудовски
Най-добре овнешкото да е от угоено животно. Нарежете го на порционни парчета и залейте със студена вода
Сложете го да се вари и отпенвайте.
Измитите овчи карантии също сварете до омекване, нарежете ги и ги добавете...
Курбан от овче месо
Варете курбана до увиране на зеленчуците, като внимавате да не се разварят.
Курбанът от овче месо е готов....
Агнешки курбан за здравеСервираме курбана горещ, като първо се загребва с черпак от дъното с месото, после се сипва малко чорба и накрая малко от мазното отгоре. Така се сипва по нашенски.
Добър апетит, бъдете здрави!...
1
Курбан от Ярешко месо
Ако ни се вижда постен курбанът, добавяме малко олио. Към края на сваряването на месото добавяме и солта.
Вари се около час или час и половина в зависимост от месото....
Курбан от шилешко месо
Варете курбан чорбата до готовност - около 2 часа.
Поднесете с люто, ако обичате.
Курбанът от шилешко месо е готов....
Шилешки курбан с карантия и лук
Курбанът се сервира с люта чушка, чесън и оцет, с които се подправя богато....
Курбан за здраве от Сливенско
Измиваме месото и го заливаме с три литра студена вода. Поставяме го да ври на не много силен огън.
От момента, в който започне да се образува пяна, започваме непрекъснато да отделяме пяната с решетъчна лъжица.
Огънят...
Как се прави курбан за дъжд
От курбана се раздава на всички жители на селището.
Курбанът за дъжд при мюсюлманите
Ямур дувасъ се нарича обичаят, при който се измолва дъжд и се прави курбан при мюсюлманите....
Бистър курбан от чисто агнешко месо
Овкусете курбан чорбата със сол и черен пипер.
Варете агнешката чорба още 20-тина минути. По желание, поднесете с малко оцет, за да я подкиселите леко.
Бистрият курбан от чисто агнешко месо е готов....
Кога, как и защо се прави курбан?Ако се прави кръвен курбан, се избира жертвено животно, което може да бъда агне, теле, овца или др....
1
Пилето, в което ще се влюбитеПоднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
2
Малки прави банички
Затоплете тиган с незалепващо покритие, намазнете го и печете правите банички от всяка страна.
Малките прави банички са готови!...
Прави банички с каймак
Препоръчително е правите банички с каймак да се хапват топли, защото са много ароматни.
Опитайте!...
Пухкави прави домашни банички
Печем правите банички на 200 градуса около 25 минути.
Сервираме пухкавите прави домашни банички веднага или на другия ден- все са толкова вкусни....
Как се прави перлена захар
Независимо коя рецепта ще бъда избрана, хубавото е това, че стоят като красива поръска върху всеки великденски сладкиш....
Как се прави шарена сол
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
Шилешки курбан
Курбан чорбата се готви около 2 часа.
Върви с пресен домашен хляб.
Шилешкият курбан е готов....
Бял курбан
Курбанът е обредно ястие и е различно от т.нар. „Курбан чорба“.
Традицията за приготвяне на курбан е той да бъде бистър или бял и да НЕ присъства нищо, което е червено и напомня за кръв....
Курбан шаран
Рибата за курбан трябва да е цяла с главата. Костите не се изхвърлят, а се запазват. Заравят се или се изгарят....