Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да нося ли контактни лещи?
Слагането на лещи е въпрос на адаптация, като мъжете в началото имат повече трудности с това, защото жените са свикнали с докосването на клепачите си, поради използването на декоративна козметика....
Декоративните контактни лещи са опасни
Шантавите контактни лещи, които си поставяме, за да изглеждаме по-интересно, могат да се окажат много опасни за здравето ни. Това смятат специалисти, цитирани от вестник Дейли Мейл....
Как да боравим с контактни лещи?
Подготовка – измийте и подсушете ръцете си преди да използвате контактните си лещи. Преди да ги свалите, изплакнете контейнера с разтвора и го напълнете....
Контактните лещи – истини и митове
Хората над 40 години не трябва да носят контактни лещи
Контактните лещи могат да се носят от хора на всяка възраст....
Как да се грижим за контактните лещи
Вашият офталмолог трябва да препоръча такава грижа за хигиенизиране, която е подходяща за контактни лещи....
Всичко, което трябва да знаете за контактните лещи
В крайна сметка, ако организмът ви не ги приеме, очилата винаги ще чакат на нощното ви шкафче....
Как да се грижим за контактните лещи?
Носенето на контактни лещи без съмнение има своите предимства. Не бива да забравяме обаче, че като всяко нещо те също изискват грижи, за да могат да ни служат правилно....
Нощно изпотяванеПричини за нощно изпотяване
Когато не се дължи на заболяване, нощното изпотяване е резултат от неправилен навик при спане или някакво обстоятелство в околната среда....
1
Нощно изпотяване
Народна медицина при нощно изпотяване
Нощното изпотяване е не само потенциален симптом, но и доста неприятен проблем от хигиенична гледна точка....
Нощно задушаване
Нощното задушаване се среща по-често при мъже на средна възраст. Потърпевши са и хипертоници, болни с метаболитен синдром и дори децата....
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
8
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
1
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Енуреза - Нощно напикаване
Нощното напикаване се среща доста по-често при момчетата. Енурезата най-често се получава един час след заспиване или непосредствено преди събуждане.
Нощното напикаване бива първично и вторично....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
1
Украински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода.
2. Половината цвекло, половината морков...