Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Увийте цялата тенджера в кърпи и оставете така за 2 часа. Отвийте и нарежете на малки калъпи. Отново сложете капака и оставете за още 1 час, за да се утаи суроватката от домашното сирене....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Ако се притеснявате, че млякото носи бактерии, може да ползвате пастьоризирано....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Как да подготвим успешна презентацияКак да подготвим успешна презентация
Чрез тях можем да покажем нашата идея на много хора едновременно или да изразим мислите си относно дадена тема. Но за да бъде понятна нашата презентация, трябва да се убедим, че тя е добра направена....
Как да приготвите яйцата, така че да ви пазят от болестиКак да приготвите яйцата, така че да ви пазят от болести
Отдавна се води и дебат дали консумацията на яйца е по-скоро полезна или носи повече вреди във времето. Мненията са наистина полярни и причината е в качествата на яйцето като храна....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Не отслабвайте такаНе отслабвайте така
2
Някои хора са психологически по-склонни да повярват, че ако диетичният им режим е съпроводен от няколко блистера специални медикаменти за отслабване, резултатите са гарантирани....
На бас, че досега не сте използвали кардамона такаНа бас, че досега не сте използвали кардамона така
Кардамонът е ароматна подправка с много привлекателен аромат. Неговите ярки зелени шушулки крият малки черни перлички с вкус и аромат, чиято сила обогатява вкусовите свойства на широк спектър от ястия. И не само. Кардамонът...
Как да водим спор?Как да водим спор?
Хората обичат да мислят за себе си като за главния герой в тяхната житейска история....
Как да водим дневникКак да водим дневник
Някои от начините, по които хората персонализират дневниците, са добавянето на различни предмети, които свързват с хубави спомени....
Как да водим преговориКак да водим преговори
Прибързването винаги води до загубата им. Има предимства в това преговорите да се движат мудно....