Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да омекотим нови обувки?Как да омекотим нови обувки?
1
Почти всички се сблъскваме с този проблем, докато обувките се поочупят по крака и се омекотят....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да лекуваме болката в петите?Как да лекуваме болката в петите?
След като омекотите кожата на петите достатъчно добре, можете да отстраните мъртвата кожа с пемза....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Шоколадов лава кейк Петит ЖатоШоколадов лава кейк Петит Жато
5
Поднесете шоколадовия лава кейк Петит Жато, обърнат в чиния и гарниран с топка ванилов сладолед....
Шоколадов лава кейк Петит ЖатоШоколадов лава кейк Петит Жато
5
Поднесете шоколадовия лава кейк Петит Жато, обърнат в чиния и гарниран с топка ванилов сладолед....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Сандвич за петимаСандвич за петима
Обърнете още един път, за да мине долната част отгоре и поръсете с шарена сол. Сандвичът за петима е готов....
Петишу (Ретро рецепта)Петишу (Ретро рецепта)
Преди да ги изпечете, по желание може да ги поръсите със захар или смлени орехи или бадеми. Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....
Защо ме болят петите?Защо ме болят петите?
1
Болката в едната или двете пети е често срещано явление не само при възрастни хора, но и при деца и подрастващи. Обикновено тази болка се локализира там, където ахилесът се среща с костта на петата....
Така ще омекотите твърдите обувкиТака ще омекотите твърдите обувки
Най-лесният начин да омекотите новите твърди обувки е да ги разтъпчете у дома. Обуйте за целта най-дебелите чорапи, които имате, и с тях обуйте обувките....