Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да се успокоя преди полет?Как да се успокоя преди полет?
Ако статистиката и логиката не ви помагат, опитайте да дишате дълбоко преди полета. Отидете на летището по-рано, за да не се налага да бързате....
Как да се успокоя преди изпит?Как да се успокоя преди изпит?
Има ли начини да се успокоим преди изпит? Когато става въпрос за ученически изпити, то говорим за входящи и изходящи нива, или пък матури....
Как да се успокоим преди сънКак да се успокоим преди сън
За щастие, има методи, които помагат най-сетне да стигнем до дълбоката почивка, която бленуваме, и да се успокоим преди сън. Важно е мозъкът ви да свързва съня с конкретен ритуал, който е отпускащ....
Как да се успокоя, за да забременеяКак да се успокоя, за да забременея
Това може да изнерви и него и тогава ще се чудите кой кого ще трябва да успокоява; - Колкото и да е силно желанието Ви да забременеете, не го превръщайте във фикс идея....
Как да се успокоя?Как да се успокоя?
По-нервните хора и онези, които приемат нещата прекалено лично, трябва да овладеят няколко техники, с които да се успокоят и то само в рамките на няколко минути....
Как да изберем добър зъболекар?Как да изберем добър зъболекар?
Вземете го предвид, когато търсите добър зъболекар. 4....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
При последния път трябва да се изпари цялата течност. Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
Откриха как да не се страхуваме от зъболекаряОткриха как да не се страхуваме от зъболекаря
Станало ясно, че тези от тях, които изпитват ужас от зъболекаря, бормашината и стоматологичния кабинет страдат от средно 15% повече от кариеси....
Как да се успокоим без лекарстваКак да се успокоим без лекарства
Студената вода добре тонизира кожата и успокоява нервните рецептори. Като алтернатива можете да използвате спрей с розова вода, за да ви помогне да се освежите....
Зъболекар и бременностЗъболекар и бременност
Страхът за здравето на бебето я кара да се страхува да посети зъболекар и да живее с болката. Това обаче не винаги е необходимо. Очакването на дете не бива да се свързва с болестно състояние....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Прегънете тестото, поръсете отново с брашно и сложете пак в машинката на по-бърза степен - повторете това няколко пъти, като преди последния път не прегъвайте....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....