Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Агнешка главичка в гювечАгнешка главичка в гювеч
Агнешката главичка се измива, поставя се в тенджера с вода и когато тя заври, водата се излива и се сменя с нова. Агнешката главичка се вари около 3 часа, като щом заври, котлонът се намаля на минимум....
Агнешка главичка в маслоАгнешка главичка в масло
2
Запичат се в предварително загрята фурна до зачервяване. Поръсват се с ситно нарязан магданоз и се сервират топли. Агнешката главичка в масло се поднася със счукан чесън и оцет. Приятен апетит!...
Агнешка главичка на фурнаАгнешка главичка на фурна
Добре почистената агнешка главичка трябва да се разцепи на две части, но така че в нея да си останат непокътнати езикът и мозъкът. В отделен съд настържете на ренде хляба, смесете го с пресования чесън....
Варена агнешка главичка в МултикукърВарена агнешка главичка в Мултикукър
Трябва да имате предвид, че зависи от големината на самата главичка, колко време ще се вари агнешкото месо. След като извадим, по желание поръсваме със сминдух Варената агнешка главичка в Мултикукър....
Печена агнешка главичка по селскиПечена агнешка главичка по селски
Поднесете печената агнешка главичка по селски върху канапе от пресен магданоз и с гарнитура по избор....
Агнешка Главичка в Тенджера под НаляганеАгнешка Главичка в Тенджера под Налягане
Почистваме добре агнешката главичка. В тенджера под налягане я поставяме и прибавяме всички подправки и наливаме вода. Затваряме капака, поставяме на котлона и оставяме така докато заври водата....
Супа с агнешка главичка и дреболииСупа с агнешка главичка и дреболии
Когато агнешката супа е готова, поръсете с магданоза, джоджена и черния пипер. Направете застройката от продуктите и сипете в супата с агнешка главичка и дреболии....
Супа от агнешка главичка с грахСупа от агнешка главичка с грах
Когато е готова агнешката супа, тя се подправя с нарязаните на ситно копър и джоджен и се прави застройка от киселото мляко, разбито с яйцата и малко от бульона. Супата от агнешка главичка с грах се сервира топла....
Чорба от агнешка главичка и дреболииЧорба от агнешка главичка и дреболии
След като поизстине малко агнешката чорба, я застройваме с едно яйце. Да ви е сладко с тази чорба от агнешка главичка и дреболии!...
Агнешка главичка в тенджера под наляганеАгнешка главичка в тенджера под налягане
Добре почистената агнешка главичка залейте с вода в тенджера под налягане и сварете до пълна готовност. Охладете леко и обезостете месото от главичката. Обелете и нарежете езика....
Супа от агнешка главичка и пресен лукСупа от агнешка главичка и пресен лук
Сварете приготвената агнешка главичка, извадете я и в бульона пуснете дребно нарязаните спанак, лук и чесън. Обраното от кожата месо и обеления и нарязан агнешки език върнете в бульона, посолете и варете 5-6 мин....
Колко време се вари супа?Колко време се вари супа?
1
Рибните супи също се приготвят за толкова време, за колкото се сварява рибата в тях. За 40 -50 минути можете да приготвите супа от бяла риба. За 50 минути се прави и супа от риба треска....
Варена агнешка главичка и дреболии в тенджера под наляганеВарена агнешка главичка и дреболии в тенджера под налягане
Измиваме добре агнешката главичка, както и бъбречетата и сърцето. Поставяме в тенджерата под налягане и добавяме солта, ригана и вода, колкото да покрие 1/2 от самата главичка....
Варене на агнешка главичка в тенджера под налягане с подправкиВарене на агнешка главичка в тенджера под налягане с подправки
Агнешката главичка си почистваме добре. Поставяме я в тенджера под налягане и прибавяме всички подправки. Наливаме вода дотолкова, за да се покрие 1/2 част от главичката....
Печена агнешка главичкаПечена агнешка главичка
4
Сварените и охладени агнешки главички се прехвърлят в тава, намазват се със сместа от купата и се пекат около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна на средна решетка....
Пълнена агнешка главичкаПълнена агнешка главичка
Почистете добре агнешката главичка и заедно с шкембето ги натъркайте с малко сол и черен пипер. Езикът и мозъкът от главичката добре се почистват и се наситняват....
Варена Агнешка ГлавичкаВарена Агнешка Главичка
С това прекрасно агнешко варено можете да приготвите вкусна агнешка супа или с ориз на тавата. Варената Агнешка Главичка е готова....
Пача с Агнешка ГлавичкаПача с Агнешка Главичка
1
Пачата с Агнешка Главичка е много вкусна....
Супа от агнешка главичкаСупа от агнешка главичка
Сложете да се вари за около 10-тина минути и свалете от огъня. Застройте супата с разбитите яйца, кисело мляко и оцет. Поднесете супата от агнешка главичка с черен пипер и ситно накълцан магданоз....
Чорба от Агнешка ГлавичкаЧорба от Агнешка Главичка
5
Чорбата от Агнешка Главичка е много вкусна. * лющян=девесил...
Мезе от агнешка главичкаМезе от агнешка главичка
2
Мезето от агнешка главичка е много вкусно....
Ориз с агнешка главичкаОриз с агнешка главичка
Ориз с агнешка главичка - ароматно и апетитно ястие, особено с чаша добре охладено розе....
Супа от агнешка главичкаСупа от агнешка главичка
Сложете да се вари за около 10-тина минути и свалете от огъня. Застройте супата с разбитите яйца, кисело мляко и оцет. Поднесете супата от агнешка главичка с черен пипер и ситно накълцан магданоз....
Чорба от агнешка главичкаЧорба от агнешка главичка
Натрийте агнешката главичка със солта, черния пипер, майораната и мащерката. Сложете я в дълбока тенджера, добавете зеленчуците, залейте я с 2 литра студена вода и я варете около 3 часа на умерен огън....
Колко време се пече агнешко?Колко време се пече агнешко?
Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се определя според големината на парчето месо и съдържаща се мазнина...