Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо бактериите стават все по-резистентни към антибиотиците?Защо бактериите стават все по-резистентни към антибиотиците?
И така, каква е ситуацията днес и можем ли да кажем, че ерата на антибиотиците идва към своя край?...
Блейк Лайвли става все по-желанаБлейк Лайвли става все по-желана
Двама от най-желаните ергени на Холивуд се борят за сърцето на „Клюкарката“ Блейк Лайвли. 24-годишната красавица е във връзка с звездата от „Зеления фенер“ Райън Рейнолдс, но слуховете твърдят, че все още не е превъзмогнала...
Европейците стават все по-дебелиЕвропейците стават все по-дебели
Затлъстяването става все по-сериозен проблем за европейците, предупреждават от Световната здравна организация (СЗО)....
Хайверът от охлюви става все по-популяренХайверът от охлюви става все по-популярен
3
Едва ли щяхме да знаем за хайвера от охлюви, ако селският работник Доминик Пиеру не се беше отчаял дотам, че да се чуди как да свърже двата края. Докато гледал отчаяно гроздето, което не дало достатъчно плод, той видял...
Традиционната сватба става все по-голяма рядкостТрадиционната сватба става все по-голяма рядкост
Традиционните сватби стават все по-голяма рядкост – през 2012 година едва една трета от всички бракосъчетания са извършени в църква, сочи статистиката....
Девствеността става все по-популярна, твърди докладДевствеността става все по-популярна, твърди доклад
1
Проучване, проведено в САЩ, изследвало сексуалните навици на населението. Според данните от доклада количеството на хората, които твърдят, че са девствени, е нараснал. Изследването обхванало сексуалното поведение на 13...
Все по-често животните стават героиВсе по-често животните стават герои
Героичното поведение сред животните е много разпространено явление, макар това да не е известно на много хора. Делфините, маймуните, прилепите и дори мравките са готови безкористно да се притекат на помощ на другарите си....
Защо еволюцията все още продължаваЗащо еволюцията все още продължава
3
Какво се е случило с окосмяването ни? Съвременният човек изглежда абсолютно гол в сравнение с косматите ни древни предци....
Защо тестото става твърдо?Защо тестото става твърдо?
Както знаем, месенето на тесто е процес, при който се смесват брашно и вода, докато се развие глутен. Ако се прекали с някой от продуктите, тестото може да се втвърди. Една от причините за втвърдяване на тестото може...
Защо тестото става жилаво?Защо тестото става жилаво?
Такива теста стават много пухкави и нежни....
Ванилията става все по-скъпа, поскъпва и сладоледътВанилията става все по-скъпа, поскъпва и сладоледът
1
Още от това лято може да купуваме ванилов сладолед на по-високи цени заради ниската реколта на ванилията, която чувствително е повишила цената си на международните пазари. За това предупреждават ванилопроизводителите...
Живот до 120 г става все по-възможенЖивот до 120 г става все по-възможен
1
Оказва се, че хората, които са на възраст над 80 години, стават все повече – сега са 2 %, а до 2050 години се предполага, че ще нараснат до 4 на сто....
Стъпалата на жените стават все по-големиСтъпалата на жените стават все по-големи
1
Каква е връзката? Когато консумираме мазни и висококалорични храни, а и прекаляваме с алкохола в периода на пубертета, това стимулира хормоните на жените....
Краката ми са все студени! Защо?Краката ми са все студени! Защо?
Какво е подходящото лечение? Лечението зависи най-вече от основната причина за студените крака....
Защо сиренето става на дупки?Защо сиренето става на дупки?
Дупките се различават в зависимост от това какви ензими участват в тяхното образуване: сирищен ензим - малки дупки, млечна киселина, съдържаща се в млякото с добавяне на млечнокисели ферменти - големи дупки....
Защо сиренето става на шупли?Защо сиренето става на шупли?
Защо шуплите са важен показател за качеството на бялото саламурено сирене и въобще защо сиренето става на шупли....
Защо чесънът ми става син?Защо чесънът ми става син?
На последно място посиняването на чесъна може да е в резултат от опушването на зеленчука с метилбромид, каквато е практиката при внос-износ на зеленчуци....
Защо оризът става на каша?Защо оризът става на каша?
Сигурно ви е направило впечатление ризотото, което сервират в добрите ресторанти. Оризът е пухкав, непреварен и никога не е на каша, зърната са с идеална твърдост и добре отделени едно от друго. Чудесно би било, ако...
Какво става ясно от аутопсиятаКакво става ясно от аутопсията
Експертът трябва да констатира кое от нанесените увреждания е станало причина за нея, както и с какво средство и по какъв начин е станало това. Събраните данни показват дали е било възможно да се избегне смъртта....
Парадоксът на ШрьодингерПарадоксът на Шрьодингер
Разкритият парадокс на Шрьодингер Тук се крие парадоксът: докато някой не отвори кутията и не наблюдава системата, котката съществува в суперпозиция на живи и мъртви състояния....
Парадоксът на СътворениетоПарадоксът на Сътворението
И ето тук се сблъскваме с част от парадокса на Сътворението. Земята се е образувала преди около 4.5 милиарда години....
Защо все ми се спи през деня?Защо все ми се спи през деня?
1
Ето какви могат да бъдат обясненията за това, да ви се спи през деня: - Пасивен начин на живот Макар на пръв поглед тази причина да не изглежда логична, всъщност заседналият начин на живот не ви доставя енергия, а ви я...
Защо бурканите стават бомбаш?Защо бурканите стават бомбаш?
Какво да правим, за да не станат бурканите бомбаш Подутият капак на буркана със зимнина е лош знак....
Защо хора стават серийни убийциЗащо хора стават серийни убийци
Човек понякога се пита какво кара хората да извършват подобни зверски престъпления като серийните убийства. Провеждани са много различни проучвания с надеждата да се даде отговор на този въпрос....
Защо питката не става на конци?Защо питката не става на конци?
Продължително месене На първо място, слагаме този процес, защото има ключово значение за всяка сполучлива питка или каквото и да е тестено изделие....