Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бързи хитринки за заети домакиниПочистването на дома, въпреки че е необходимо за всички, е всъщност "личен въпрос". Не се притеснявайте от стандартите на другите хора. Решете какво означава "чисто" за вас и поддържайте дома си според това определение....
1
Най-добрата мусака
Това е първата тайна на най-добрата мусака – предварително запичане на картофите.
Докато картофите се запичат, ние продължаваме да готвим....
Ордьовър Добрата снахаСпанакът се почиства и бланшира.
Яйцата се разбиват със сиренето, прибавят се 1-2 лъжици брашно, след което и спанака.
Овкусява се с подправки и с плънката се пълнят начуканите пилешки гърди. Завиват се на рула и...
1
Ордьовър Добрата снахаСпанакът се почиства и бланшира.
Яйцата се разбиват със сиренето, прибавят се 1-2 лъжици брашно, след което и спанака.
Овкусява се с подправки и с плънката се пълнят начуканите пилешки гърди. Завиват се на рула и...
1
Няколко хитринки и трикове за месото
Точно поради тази причина ви предлагам няколко хитринки, които да използвате, когато приготвяте месо:
• размразеното месо трябва да измиете бързо под струя вода, а след това да го нарежете на порции....
Кулинарни хитринки, които малцина домакини знаят
Затова ние ще дадем няколко полезни кулинарни съвети, които всяка хитра домакиня трябва да знае. Изпробвайте ги и вие, за да си спестите време и усилия. А и за да се радвате на вкусни специалитети!
1....
Най-добрата лазаня БолонезеПечете най-добрата лазаня Болонезе в предварително загрята фурна за 25 минути. Извадете фолиото и печете допълнително 25 минути. Охладете за 15 минути преди сервиране....
1
Гратин с няколко сирена
Намазнете гратин или тавичка от йенско стъкло с капак. Обелете картофите и ги нарежете на кръгове. Пасирайте чесъна.
Наредете ред картофи, като застъпвате краищата им като керемиди. Поръсвайте с малко от подправките,...
Кухненски хитринки, които всяка домакиня трябва да знае!Ето няколко съвета при готвенето, които може би не знаете, а със сигурност ще ви бъдат от полза:
Слагайте в ястията замразените зеленчуци без да ги размразявате предварително....
1
Най-добрата заливка за мусака
Заливката се разпределя равномерно върху вече запечената готова мусака, ястието се връща във фурната за още 15 минути или до получаването на апетитен златисто кафяв загар на най-добрата заливка за мусака....
Пиле с няколко вида гъби
Сваряваме пилето до полуготовност. Печурките се обелват и се нарязват на едро. Запържват се в мазнина. Когато са готови към тях се прибавят предварително нарязаните манатарки и лукът.
Запържват се и се добавя чесънът,...
Пълнени гъби с няколко сиренаГъбите се измиват и им се махат пънчетата.
Пънчетата се режат на много ситно и се запържват в олио.
Когато са готови, се изваждат в купа и разбъркват с кремата сирене, пармезана и ситно нарязан чедър.
С тази смес...
1
Икономично фрикасе с няколко продукта
Готовото ядене отдръпване и оставя да се охлади няколко минути. По желание поднасяме с листенца магданоз....
Няколко хитринки за яйцата, които трябва да знаете
- Когато разбитият белтък не може да се сгъсти, прибавете му малко захар или няколко капки лимонов сок. Ако прибавите на върха на ножа малко бакпулвер, белтъкът се разбива на пухкав сняг, който не спада....
Няколко хитринки как да накълцаме лук на ситноМалка хитринка срещу лютенето на лука е да държите чаша студена вода под лицето си, докато трае кълцането....
1
Наръчник на перфектната домакиня - хитрини за всеки дом
Днес ще ви представим още няколко мъдрости, които ще са ви полезни дълго време.
1....
За добрата домакиня: какво е терин и гретен?
Всяка добра домакиня, която обича да угажда на семейството си с вкусни домашно приготвени ястия, е срещала безброй рецепти с термина „терин” или „гретен”....
Добрата домакиня се грижи така за всекидневната трапеза
Добрата и приятната атмосфера е важна за цялото семейство....
Хитринки за по-добра зеленчукова реколта
За да имате наистина добра зеленчукова реколта, трябва да се запознаете и с някои хитринки как да я постигнете.
Преди да засадите зеленчуците в градината е наложително да подготвите почвата за тях....
Ябълков оцетСъхранявайте домашният оцет на студено място.
Ябълковият оцет ще бъде годен след 2 месеца....
2
Малинов оцет
Получава се изключително приятен и ароматен оцет, с който може да овкусявате салати, печени меса и т.н....
Противогрипен оцет
Обелете и смелете 1 глава чесън. Смесете с останалите билки и подправки и залейте с 250 милилитра вода. Варете 10 минути на водна баня. След изстиване прецедете и смесете с оцета.
Приема се по 1 чаена лъжичка, разтворена...
Малинов оцет
Малиновият оцет трябва да е готов след 3 седмици.
Трайността му е до 6 месеца, съхраняван в халдилник....