Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бързи хитринки за заети домакиниБързи хитринки за заети домакини
1
Почистването на дома, въпреки че е необходимо за всички, е всъщност "личен въпрос". Не се притеснявайте от стандартите на другите хора. Решете какво означава "чисто" за вас и поддържайте дома си според това определение....
Най-добрата мусакаНай-добрата мусака
Това е първата тайна на най-добрата мусака – предварително запичане на картофите. Докато картофите се запичат, ние продължаваме да готвим....
Ордьовър Добрата снахаОрдьовър Добрата снаха
1
Спанакът се почиства и бланшира. Яйцата се разбиват със сиренето, прибавят се 1-2 лъжици брашно, след което и спанака. Овкусява се с подправки и с плънката се пълнят начуканите пилешки гърди. Завиват се на рула и...
Най-добрата лазаняНай-добрата лазаня
Най-добрата лазаня е много вкусна....
Ордьовър Добрата снахаОрдьовър Добрата снаха
1
Спанакът се почиства и бланшира. Яйцата се разбиват със сиренето, прибавят се 1-2 лъжици брашно, след което и спанака. Овкусява се с подправки и с плънката се пълнят начуканите пилешки гърди. Завиват се на рула и...
Няколко хитринки и трикове за месотоНяколко хитринки и трикове за месото
Точно поради тази причина ви предлагам няколко хитринки, които да използвате, когато приготвяте месо: • размразеното месо трябва да измиете бързо под струя вода, а след това да го нарежете на порции....
Кулинарни хитринки, които малцина домакини знаятКулинарни хитринки, които малцина домакини знаят
Затова ние ще дадем няколко полезни кулинарни съвети, които всяка хитра домакиня трябва да знае. Изпробвайте ги и вие, за да си спестите време и усилия. А и за да се радвате на вкусни специалитети! 1....
Най-добрата лазаня БолонезеНай-добрата лазаня Болонезе
1
Печете най-добрата лазаня Болонезе в предварително загрята фурна за 25 минути. Извадете фолиото и печете допълнително 25 минути. Охладете за 15 минути преди сервиране....
Гратин с няколко сиренаГратин с няколко сирена
Намазнете гратин или тавичка от йенско стъкло с капак. Обелете картофите и ги нарежете на кръгове. Пасирайте чесъна. Наредете ред картофи, като застъпвате краищата им като керемиди. Поръсвайте с малко от подправките,...
Кухненски хитринки, които всяка домакиня трябва да знае!Кухненски хитринки, които всяка домакиня трябва да знае!
1
Ето няколко съвета при готвенето, които може би не знаете, а със сигурност ще ви бъдат от полза: Слагайте в ястията замразените зеленчуци без да ги размразявате предварително....
За добрата домакиня: системата Флай ЛейдиЗа добрата домакиня: системата Флай Лейди
Какво е един перфектен дом без една секси домакиня....
Най-добрата заливка за мусакаНай-добрата заливка за мусака
Заливката се разпределя равномерно върху вече запечената готова мусака, ястието се връща във фурната за още 15 минути или до получаването на апетитен златисто кафяв загар на най-добрата заливка за мусака....
Пиле с няколко вида гъбиПиле с няколко вида гъби
Сваряваме пилето до полуготовност. Печурките се обелват и се нарязват на едро. Запържват се в мазнина. Когато са готови към тях се прибавят предварително нарязаните манатарки и лукът. Запържват се и се добавя чесънът,...
Пълнени гъби с няколко сиренаПълнени гъби с няколко сирена
1
Гъбите се измиват и им се махат пънчетата. Пънчетата се режат на много ситно и се запържват в олио. Когато са готови, се изваждат в купа и разбъркват с кремата сирене, пармезана и ситно нарязан чедър. С тази смес...
Икономично фрикасе с няколко продуктаИкономично фрикасе с няколко продукта
Готовото ядене отдръпване и оставя да се охлади няколко минути. По желание поднасяме с листенца магданоз....
Няколко хитринки за яйцата, които трябва да знаетеНяколко хитринки за яйцата, които трябва да знаете
- Когато разбитият белтък не може да се сгъсти, прибавете му малко захар или няколко капки лимонов сок. Ако прибавите на върха на ножа малко бакпулвер, белтъкът се разбива на пухкав сняг, който не спада....
Няколко хитринки как да накълцаме лук на ситноНяколко хитринки как да накълцаме лук на ситно
1
Малка хитринка срещу лютенето на лука е да държите чаша студена вода под лицето си, докато трае кълцането....
Наръчник на перфектната домакиня - хитрини за всеки домНаръчник на перфектната домакиня - хитрини за всеки дом
Днес ще ви представим още няколко мъдрости, които ще са ви полезни дълго време. 1....
За добрата домакиня: какво е терин и гретен?За добрата домакиня: какво е терин и гретен?
Всяка добра домакиня, която обича да угажда на семейството си с вкусни домашно приготвени ястия, е срещала безброй рецепти с термина „терин” или „гретен”....
Добрата домакиня се грижи така за всекидневната трапезаДобрата домакиня се грижи така за всекидневната трапеза
Добрата и приятната атмосфера е важна за цялото семейство....
Хитринки за по-добра зеленчукова реколтаХитринки за по-добра зеленчукова реколта
За да имате наистина добра зеленчукова реколта, трябва да се запознаете и с някои хитринки как да я постигнете. Преди да засадите зеленчуците в градината е наложително да подготвите почвата за тях....
Ябълков оцетЯбълков оцет
2
Съхранявайте домашният оцет на студено място. Ябълковият оцет ще бъде годен след 2 месеца....
Малинов оцетМалинов оцет
Получава се изключително приятен и ароматен оцет, с който може да овкусявате салати, печени меса и т.н....
Противогрипен оцетПротивогрипен оцет
Обелете и смелете 1 глава чесън. Смесете с останалите билки и подправки и залейте с 250 милилитра вода. Варете 10 минути на водна баня. След изстиване прецедете и смесете с оцета. Приема се по 1 чаена лъжичка, разтворена...
Малинов оцетМалинов оцет
Малиновият оцет трябва да е готов след 3 седмици. Трайността му е до 6 месеца, съхраняван в халдилник....