Съвременните жени прекарват много време в кухнята, опитвайки се да почистят или да приготвят нещо невероятно вкусно за своите близки.
Често поради това прекрасните майки и съпруги просто нямат сили да общуват с деца и съпруга си.
Затова ние ще дадем няколко полезни кулинарни съвети, които всяка хитра домакиня трябва да знае. Изпробвайте ги и вие, за да си спестите време и усилия. А и за да се радвате на вкусни специалитети!
1. Прозрачният месен бульон ще се получи много добре, ако по време на готвенето потопите в него чисти (измити) яйчени черупки и, ги варите до готовност. А вече готовият бистър бульон непременно трябва да се филтрира.
2. Ако се случи така, че не сте успели да премахнете пяната от бульона навреме, можете да спасите ситуацията с чаша вода. За да може пяната да се издигне на повърхността и да бъде внимателно отстранена, е необходимо да се налее вода в бульона.
3. За да остане пилешкият бульон ароматен и хранителен, към него не трябва да се добавят подправки, освен лук и моркови.
4. Бульонът няма да бъде горчив, ако навреме извадите дафиновия лист от него.
5. Можете да увеличите хранителната стойност на бульона с отвара от люспи от лук, която ще добави витамини и дори ще подобри външния вид на ястието.
6. Легендата гласи, че ако 30 минути след началото на готвенето кокошето месо се потопи в студена вода за 5 минути, тогава ще се сготви по-бързо.
7. За да възстановите вкуса на старите картофи, трябва при варенето да добавете във водата 1 ч.л. оцет, 3 скилидки чесън и дафинов лист.
8. За да подобрите вкуса на всяка супа, е достатъчно да добавите към нея няколко свежи гъби Пачи крак.
9. За да предотвратите потъмняването на настърганите сурови картофи, е необходимо да ги разбъркате с малко количество мляко.
10. Ароматът и вкусът на картофеното пюре ще бъдат прекрасни, ако разбивате картофената смес на ръка, а не с миксер.
11. Достатъчно е бобът да се готви в тенджера без капак, за да не потъмнява по време на готвене.
12. За да предотвратите потъмняването на маслото по време на пържене, тиганът първо трябва да бъде намазан с малко растително масло.
13. За сочни кюфтета трябва в каймата добавите по равни количества ситно нарязан, леко запържен лук и малко суров картоф.
14. И един много важен кулинарен съвет! За да получите златиста коричка, достатъчно е да започнете да ги пържите на много силен огън и след минута да превключите на средна стойност на температурата. След като обърнете кюфтетата, отново трябва да ги пържите за половин минута на силен, а след това на среден огън.
15. Кюфтетата ще се получат меки и сочни, ако 1, 5 часа преди началото на пърженето ги намажете с марината с оцет и растително масло.