Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Петнадесет невероятно засищащи храниПетнадесет невероятно засищащи храни
Ето петнадесет невероятно засищащи храни: Варени картофи Картофите са полезни, когато са варени. Имат умерено количество фибри и протеини, но са с високо съдържание на вода и въглехидрати....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да станете раноКак да станете рано
Можете да станете рано, за да отделите време за себе си в тишина и спокойствие, и това да е целта на вашето ранно ставане – да имате време за самите вас, докато другите още спят....
Как да станете чучулигаКак да станете чучулига
Забравете за вашите любими петнадесет минути, които искате да полежите, защото ще заспите....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки. Прехвърлете сушените домати в буркани. Сложете във всеки един босилек, мащерка и нарязан чесън....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да станете по-щастливиКак да станете по-щастливи
Вие сами ръководите съдбата си и щастието ви зависи най-вече от самите вас. От вас зависи дали ще бъдете щастливи. Направете промени в живота си и ще усетите щастието. Редовно посещавайте някакви забавления и културни...
Как да станете по-уверениКак да станете по-уверени
1
Когато се отнасяме негативно към себе си, това се отразява и на отношението на другите към нас. Вместо да се отдавате на клюки и сплетни, хвалете хората. Когато сте на събрание, сядайте на първия ред....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да се научим да слушаме другитеКак да се научим да слушаме другите
Слушането на другите се издига по тези критерий до нивото на изкуство....
Как да станете Властелинът на супитеКак да станете Властелинът на супите
Ако продуктите в супата са бедни на нишесте, тогава към запържените зеленчуци се прибавя и брашно (когато се поръсват запържените зеленчуци, се разрежда със студена течност, за да не стане на гранули)....
Яжте боровинки, за да станете генииЯжте боровинки, за да станете гении
1
Ако се улавяте, че в последно време паметта започва да ви изневерява, не обвинявайте за това ЕГН-то си, а просто започнете да ядете боровинки. Закуска от този плод ще предотврати загубата на концентрация следобед. А...
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....