Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лягаш си късно? Ето какви заболявания те грозят!
Тези от нас, които си лягат по никое време, ги грозят куп заболявания и преждевременна смърт, смятат изследователи от САЩ и Великобритания....
Плодов сладкиш Късна зима
След като извадим готовия охладен и стегнат бисквитен сладкиш, махаме страните на формата и обръщамеплодов сладкиш Късна зима в подходящ съд (табла)....
Скоро ще си лягаме с роботиБързото развитие на технологиите съвсем скоро ще доведе до момент, в който роботите ще изискат единни права с хората. В това число и правото на сексуални отношения с човеците.
Предположението е на Анна Ръсел от Университета...
7
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Защо трябва да си мием лицето преди лягане?
Ето и няколко отговора на въпроса защо трябва да си мием лицето преди лягане.
Натрупан прах и мръсотия
През деня сме изложени на какви ли не задачи....
Ето защо да не си лягате никога гневни
Каквото и да си мислите, никога не си лягайте гневни. Това е изключително лоша идея според резултатите от ново изследване....
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
1
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
8
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Защо е необходимо да си мием краката преди лягане
Не всички хора са свикнали да си мият краката преди лягане....
Слагайте лук в чорапите си преди лягане! Ето защо
Защо да слагате лук в чорапите си, преди да си легнете?
И да си дойдем на думата - слагайте лук в чорапите преди лягане! Причината за това е, че той има много силни антибактериални и противовъзпалителни свойства....
Украински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода.
2. Половината цвекло, половината морков...
Пълнена патица по моя си рецепта
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата, щом се остъкли, махаме от огъня и пълним патицата....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
1
Как да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Защо е толкова важно да си мием краката преди лягане?
Още като деца са ни учили, че е важно измиването на краката преди лягане. Освен това, се твърди че е добре измиването да е с хладна вода. В крайна сметка, учените са обяснили защо това е толкова важно....
Пържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и връхчетата.
Нарязват се на дебели кръгчета.
Лимецовото брашно предварително се разбърква със сол 1/4 ч.л.
Всяко кръгче се овалва в лимецово брашно и...
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
3