Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сок от краставици за разкрасяване
Сокът от краставица помага за разкрасяване, стягане и освежаване на кожата в тази проблемна зона....
Народна медицина със сок от картофи
Редовно главоболие се лекува с картофен сок, който се пие три пъти на ден по 50 г. -100 г.
Вижте и: Разкрасяване с картофен сок...
Сок от картофи срещу черни точки
Този недостатък обаче е незабележим при използването на картофения сок външно.
Сокът от картофи има прекрасно козметично действие върху кожата, а освен това помага и при изгаряния....
Лечебно действие и свойства на картофения сок
За предпочитане е да се използват органични картофи. Можете да си го приготвите в блендер, сокоизтисквачка или просто да настържете картофи и прецедите сока им....
Сок от картофи при язва и гастритНеобходими ви са здрави и пресни картофи, които трябва да бъдат добре измити с помощта на твърда четка....
1
Пролетно разкрасяване
За свеж тен на лицето и пролетно разкрасяване залейте една супена лъжица лайка с една чаша вряла вода и оставете да изстине. Потопете дебела хавлиена кърпа в отварата и оставете върху лицето си три минути....
Картофен качамак
Сварете предварително обелените картофи в подсолена вода, отцедете ги и ги намачкайте.
Добавете натрошеното сирене и разбъркайте добре....
Картофен хайвер
Сваряваме яйцата, а след това сваряваме и картофите.
Обелваме картофите и горещи ги намачкваме с вилица. Към тях прибавяме настъргани сварените жълтъци, ситно нарязаните праз и магданоз, растителното масло. Разбиваме...
Картофен чипсПочистете картофите, обелете ги и ги нарежете на тънки филийки. Поръсете ги със сол, червен пипер, а по желание и с шарена сол и объркайте добре с олио или зехтин.
Застелете голяма тава с фолио, намазнете леко и подредете...
1
Картофен омлет
Картофите се обелват и сваряват, но не напълно. Отцеждат се и се настъргват, смесват се с яйцата, брашното, прясното мляко, солта и черния пипер. Сместа се пържи на части в сгорещеното масло, като се разстила подобно на палачинка...
Картофен кекс
Първо се сваряват картофите без да се посоляват. Изцеждат се и се оставят да изстинат. После се рендосват. Към тях се добавят прясното мляко, яйцата, черен пипер и сол. Разбъркват се много добре.
Кренвиршите и киселите...
Картофен огретенИзмийте, обелете и нарежете картофите на кръгове.
Подредете ги в предварително намаслена тава, като добре ги овкусите със сол, прясно смлян черен пипер и индийско орехче.
Отделно разбийте сметаната с прясното мляко...
2
Картофен пай
Отгоре покрийте с останалата картофена смес. Поръсете с галета и настърган кашкавал. Печете ястието на 190 градуса за 20 минути....
Картофен шаранКартофите се сваряват, обелват и намачкват с вилица. Овкусяваме със сол и черен пипер. Оформят се като риба в чиния.
Морковите се нарязват на кръгчета и се нареждат за люспи, като се застъпват.
От зелевите листа се...
2
Картофен огретен
Картофите се белят, измиват се и се нарязват на тънки филии. Поръсват се с подправки и се объркват с половината от настъргания кашкавал и счукания чесън.
Сипете картофите в намазнена тава и залейте с разбитите яйце, мляко...
Картофен хляб
Разбъркваме и добавяме пресованите картофи, разбитото яйце и маслото.
Замесваме тесто, което оставяме да втаса за 30 минути на топло.
Оформяме полученото тесто на хлебче и правим няколко разреза с остър нож....
Картофен гратинНамазнете голям керамичен или йенски съд и започнете да редите ред картофи, лук, като посолявате на вкус. Завършете с ред картофи и разпръснете малки бучки масло.
Отгоре залейте със сметаната и 1/2 ч.ч. бульон....
1
Картофен омлет
Картофите се обелват и сваряват, но не напълно. Отцеждат се и се настъргват, смесват се с яйцата, брашното, прясното мляко, солта и черния пипер. Сместа се пържи на части в сгорещеното масло, като се разстила подобно на палачинка...
Класически картофен огретенПреди да го изкарате, отгоре на огретена се стърже кашкавал и се оставя да се запече класически картофен огретен....
3
Стъклен картофен чипс
В тенджерка наливам 2 чаши вода, прибавям 2 с.л. връх картофено нишесте и варя с разбъркване на среден огън до получаване на гъст крем, като се сипва с лъжицата, да пада на парцали....