Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пържени филийки с три продуктаПържени филийки с три продукта
Разбиват се в купа трите продукта - яйца, кисело мляко и брашно. Всяка филия се топи от двете страни и пържим в загрято олио до златисто. Поднасяме със сладко, пудра захар или сирене. Чудесна бърза закуска!...
Ефектна салата с три продуктаЕфектна салата с три продукта
3
Кората на домата се изрязва внимателно и се навива, за да се получи розичка. Краставицата с помощта на белачка се нарязва на дълги ленти, които навивам на руло и леко издърпвам, нещо като фунийка да се получи. Подреждам...
Замразен лимонов мус само с три продуктаЗамразен лимонов мус само с три продукта
Получава се невероятен замразен лимонов мус само с три продукта! Източник: Galia Manini - Кулинарна мрежа...
Лек за болка в стомаха с жълт кантарионЛек за болка в стомаха с жълт кантарион
Болката в стомаха, възникваща 1.5-2 часа след хранене, обикновено показва язва на стомаха....
Ефективни средства срещу болката от ишиасЕфективни средства срещу болката от ишиас
Обикновено симптомите се изясняват в рамките на около шест седмици, но за някои хора болката може да продължи много по-дълго....
Премахнете неприятните миризми с обикновени продукти от шкафаПремахнете неприятните миризми с обикновени продукти от шкафа
ножовете, с които сте рязали лук или чесън, или по каквито и да са други кухненски прибори, можете да ги накиснете за няколко минути в гореща вода, в която сте добавили няколко капки оцет; - Миризмата на риба обикновено...
Три упражнения, които облекчават болката в гърба веднагаТри упражнения, които облекчават болката в гърба веднага
Направете няколко серии от това упражнение, докато болката в гърба изчезне./page...
Обикновени блиниОбикновени блини
В средна купа разбъркайте заедно яйцата, захарта и солта. Пресейте брашното в друга купа и добавете към него млякото. Разбъркайте и прибавете към горната смес. Загрейте тиган, леко го намажете с олио и гребвайте от...
Обикновени бухтиОбикновени бухти
Всички продукти се разбъркват добре до получаване на меко тесто. Маже се леко с олио и се оставя да почине. След това от тестото се правят топки, леко се сплескват и се пържат в предварително загрято олио....
Обикновени КрокетиОбикновени Крокети
3
Картофите се сваряват цели, обелват се и се настъргват на ренде. Прибавяме нарязаните на ситно лук, гъби и настъргания кашкавал, овкусяваме със сол, черен пипер и размесваме добре. Разбъркваме сместа с яйцето и формираме...
Обикновени бисквитиОбикновени бисквити
20
Бисквитите се приготвят бе мляко и яйца. Водата и захарта се разбъркват до разтопяване, след което се прибавят маслото, брашното със содата и се замесва средно твърдо тесто. От него се разточва кора с дебелина 5 мм и...
Обикновени мекициОбикновени мекици
6
В него се слагат останалите продукти и се замесва меко тесто. Правят се малки топчета и се размесват с ръце. Пържат се мекички в добре загрято олио. Накрая може да поръсите с пудра захар....
Обикновени палачинкиОбикновени палачинки
13
Яйцето се разбива добре. Прибавят се брашното, малко сол и сода бикарбонат и се разбъркват. На тънка струя се прибавя млякото. Трябва да се получи средно рядка каша. Добре нагорещеният тиган се намазва с мазнина. С лъжица...
Обикновени СухариОбикновени Сухари
Нарежете хляба на тънки еднакви филии с дебелина между 5-8 мм. Разпределете ги върху тензух и ги сушете в продължение на 2 седмици на проветриво място, като ги обръщате през 2 дена. Готовите сухари се съхраняват в...
Обикновени соленкиОбикновени соленки
4
Разтопете маслото и при непрекъснато бъркане добавете прясното мляко, брашното, бакпулвера и солта. Бъркайте до получаването на твърдо тесто. От него се оформят тънки дълги пръчици, които се намазват с жълтък и се посипват...
Обикновени курабииОбикновени курабии
13
Обикновените курабии се пекат на 170-180 градуса до леко зачервяване....
Обикновени курабийкиОбикновени курабийки
1
Разбиваме яйцата, като отделим един жълтък. По малко добавяме мазнината, а след това и киселото мляко. Към пресятото брашно се прибавян двата вида сода. Замесваме не много твърдо тесто. От него оформяме топки с желана...
Обикновени кльоцкиОбикновени кльоцки
Налейте млякото в тенджера, добавете маслото и солта и оставете да кипне. Сипете брашното в кипналото мляко, хубаво размесете тестото с лопатка и варете няколко минути на тих огън, като бъркате непрекъснато. Добавете...
Обикновени гофретиОбикновени гофрети
Обикновените гофрети са чудни!...
Обикновени масленкиОбикновени масленки
Обикновените масленки са готови....
Обикновени бисквитиОбикновени бисквити
20
Бисквитите се приготвят бе мляко и яйца. Водата и захарта се разбъркват до разтопяване, след което се прибавят маслото, брашното със содата и се замесва средно твърдо тесто. От него се разточва кора с дебелина 5 мм и...
Обикновени курабииОбикновени курабии
13
Обикновените курабии се пекат на 170-180 градуса до леко зачервяване....
Обикновени палачинкиОбикновени палачинки
13
Яйцето се разбива добре. Прибавят се брашното, малко сол и сода бикарбонат и се разбъркват. На тънка струя се прибавя млякото. Трябва да се получи средно рядка каша. Добре нагорещеният тиган се намазва с мазнина. С лъжица...
Обикновени ореховкиОбикновени ореховки
Обикновени ореховки - семпли, но вкусни сладки с орехи....
Как да лекуваме болката в петите?Как да лекуваме болката в петите?
Ако нямате под ръка такива, обикновеният зехтин също би могъл да ви свърши работа. След като омекотите кожата на петите достатъчно добре, можете да отстраните мъртвата кожа с пемза....