Ezine.bg»Мрежата»KarolinaKarl»Моите форумни постове
KarolinaKarl
KarolinaKarl
Новак

Моите форумни постове

KarolinaKarlДа сбъдна ли мечтата си?
Мило момиче, онлайн общуването представя пред всички нас нови предизвикателства, за които ние просто не сме готови. Написаният текст, колкото и да е кспресивен, не може да предаде и частица от това, което човек може да "улови" в едно директно общуване - погледи, мимики, жестове, интонация и т.н... Текстът се мисли, подрежда, редактира, докато непосредствените реакции няма как да бъдат "редактирани". Затова моят съвет ПО ПРИНЦИП към теб е - както и да си се запознала с един човек, не хлътвай толкова дълбоко в отношения и емоции, докато не си го видяла на живо. Защото образът от чата е едно, а реалният човек - съвсем друго. КОНКРЕТНО в описаната от теб ситуация - не заминавай. Категорично не го прави - казвам ти го, както бих го казала на сестра, приятелка или роднина! Причините са много, и ще разводня съвета си, ако ги изложа всичките, но най-важната от тях е: когато един мъж ИСКА да бъде с една жена, той буквално обръща планини, изрива като трактор всичко пред себе си, и няма какво да го спре, дори океани да лежат между него и любимата му! Мъж, който мълчи и се покрива, не е ТВОЯТ човек, и не те иска достатъчно. Той може да е добър, свестен и достоен човек САМ ПО СЕБЕ СИ, но не и човек, за когото да си струва да се бориш и да се подлагаш на рискове. Трудно е за приемане, но понякога човек има мечти, които е по-добре да не се сбъдват.
KarolinaKarlКъм кого да се обърна, за да алармирам за домашен тормоз на деца?
Здравей. Доста време е минало от поставянето на въпроса ти, но тъй като темата нашумява в последно време , пиша този пост заради всички други деца, които евентуално биха попаднали на него, търсейки темата в интернет: Националната телефонна линия за деца е 116111. На този телефон работят хора с много богат опит с работа с деца и техните проблеми -социални работници, психолози, преподаватели... Не трябва да имаш никакви притеснения да се обадиш, когато нещо те смущава и го считаш за нередно. По-добре да се направи проверка по един неоснователен сигнал, отколкото да се пропусне едно дете в беда! Няма от какво да се срамуваш и да се притесняваш - когато има проблем, се търси помощ за решаването му! За съжаление в нашата страна се шири разбирането, че човек не трябва да се бърка в чуждите работи, че това е доносничество, и т.н. Това е крайно неправилно, защото един навременен сигнал може да спаси едно дете не само от моментна болка и страдание, но може да спаси дори живота му!
KarolinaKarlискам да отслабна 10 кг
От опит съм се убедила, че механичното прилагане на "готови" диети не води до дълготраен ефект. Всеки организъм е различен и съответно реагира различно. Моят съвет е, първо да наблюдавате малко начина си на хранене - кои продукти ви засищат, кои ви отварят още по-голям апетит, кои ви създават дискомфорт и чувство за подуване и препълване, кои продукти не ви липсват изобщо, и ограничаването на кои ви е непосилно... След като имате тези наблюдения, може да направите консултация със специалист диетолог или нутриционист. Понякога решението е много по-просто отколкото изглежда, и дори не е нужно да се прави някаква глобална промяна в храненето, а само ограничаването или подмяната на един-два продукта. Движението и активния начин на живот се подразбират Успех!