Ezine.bg»Мрежата»KarolinaKarl в Ezine.bg
KarolinaKarl
KarolinaKarl
Новак

Моята Стена

  • /KarolinaKarlKarolinaKarlдобави статията: Домашно счетоводство - първи стъпки и съветипреди 5 годиниДомашно счетоводство - първи стъпки и съветиДомашно счетоводство - първи стъпки и съвети05.03.2019Съвети за дома
  • /KarolinaKarlKarolinaKarlдобави статията: Гладенето – няколко важни причини защо да не си го спестявамепреди 5 годиниГладенето – няколко важни причини защо да не си го спестявамеГладенето – няколко важни причини защо да не си го спестяваме15.02.2019Съвети за дома
  • /KarolinaKarlKarolinaKarlдобави отговор към форумната тема: Към кого да се обърна, за да алармирам за домашен тормоз на деца?преди 5 години, преди 5 годиниЗдравей.
    Доста време е минало от поставянето на въпроса ти, но тъй като темата нашумява в последно време , пиша този пост заради всички други деца, които евентуално биха попаднали на него, търсейки темата в интернет:
    Националната телефонна линия за деца е 116111.
    На този телефон работят хора с много богат опит с работа с деца и техните проблеми -социални работници, психолози, преподаватели... Не трябва да имаш никакви притеснения да се обадиш, когато нещо те смущава и го считаш за нередно. По-добре да се направи проверка по един неоснователен сигнал, отколкото да се пропусне едно дете в беда!

    Няма от какво да се срамуваш и да се притесняваш - когато има проблем, се търси помощ за решаването му! За съжаление в нашата страна се шири разбирането, че човек не трябва да се бърка в чуждите работи, че това е доносничество, и т.н. Това е крайно неправилно, защото един навременен сигнал може да спаси едно дете не само от моментна болка и страдание, но може да спаси дори живота му!
  • /KarolinaKarlKarolinaKarlдобави отговор към форумната тема: Да сбъдна ли мечтата си?преди 5 години, преди 5 годиниМило момиче, онлайн общуването представя пред всички нас нови предизвикателства, за които ние просто не сме готови. Написаният текст, колкото и да е кспресивен, не може да предаде и частица от това, което човек може да "улови" в едно директно общуване - погледи, мимики, жестове, интонация и т.н... Текстът се мисли, подрежда, редактира, докато непосредствените реакции няма как да бъдат "редактирани". Затова моят съвет ПО ПРИНЦИП към теб е - както и да си се запознала с един човек, не хлътвай толкова дълбоко в отношения и емоции, докато не си го видяла на живо. Защото образът от чата е едно, а реалният човек - съвсем друго.
    КОНКРЕТНО в описаната от теб ситуация - не заминавай. Категорично не го прави - казвам ти го, както бих го казала на сестра, приятелка или роднина! Причините са много, и ще разводня съвета си, ако ги изложа всичките, но най-важната от тях е: когато един мъж ИСКА да бъде с една жена, той буквално обръща планини, изрива като трактор всичко пред себе си, и няма какво да го спре, дори океани да лежат между него и любимата му! Мъж, който мълчи и се покрива, не е ТВОЯТ човек, и не те иска достатъчно. Той може да е добър, свестен и достоен човек САМ ПО СЕБЕ СИ, но не и човек, за когото да си струва да се бориш и да се подлагаш на рискове.
    Трудно е за приемане, но понякога човек има мечти, които е по-добре да не се сбъдват.
  • /KarolinaKarlKarolinaKarlдобави отговор към форумната тема: искам да отслабна 10 кгпреди 5 години, преди 5 годиниОт опит съм се убедила, че механичното прилагане на "готови" диети не води до дълготраен ефект. Всеки организъм е различен и съответно реагира различно. Моят съвет е, първо да наблюдавате малко начина си на хранене - кои продукти ви засищат, кои ви отварят още по-голям апетит, кои ви създават дискомфорт и чувство за подуване и препълване, кои продукти не ви липсват изобщо, и ограничаването на кои ви е непосилно... След като имате тези наблюдения, може да направите консултация със специалист диетолог или нутриционист.
    Понякога решението е много по-просто отколкото изглежда, и дори не е нужно да се прави някаква глобална промяна в храненето, а само ограничаването или подмяната на един-два продукта.
    Движението и активния начин на живот се подразбират

    Успех!
  • /KarolinaKarlKarolinaKarlси добави аватар. Добави и ти!преди 5 години
  • /KarolinaKarlKarolinaKarlнаправи своята регистрация в ezine.bgпреди 5 години