Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Мрежата»KarolinaKarl»Единичен статус #650533
KarolinaKarl
KarolinaKarl
Новак
  • KarolinaKarlKarolinaKarlдобави отговор към форумната тема: Към кого да се обърна, за да алармирам за домашен тормоз на деца?преди 5 години, преди 5 годиниЗдравей.
    Доста време е минало от поставянето на въпроса ти, но тъй като темата нашумява в последно време , пиша този пост заради всички други деца, които евентуално биха попаднали на него, търсейки темата в интернет:
    Националната телефонна линия за деца е 116111.
    На този телефон работят хора с много богат опит с работа с деца и техните проблеми -социални работници, психолози, преподаватели... Не трябва да имаш никакви притеснения да се обадиш, когато нещо те смущава и го считаш за нередно. По-добре да се направи проверка по един неоснователен сигнал, отколкото да се пропусне едно дете в беда!

    Няма от какво да се срамуваш и да се притесняваш - когато има проблем, се търси помощ за решаването му! За съжаление в нашата страна се шири разбирането, че човек не трябва да се бърка в чуждите работи, че това е доносничество, и т.н. Това е крайно неправилно, защото един навременен сигнал може да спаси едно дете не само от моментна болка и страдание, но може да спаси дори живота му!