Ezine.bg»Избрани Колекции»Бутер Тесто с Праз
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Нарежете праза на колелца и домата на малки пърченца и ги задушете в олиото и малко вода. Прибавете червения пипер, булгура и вода....

Задушаваме нарязаният праз на дребно в олио и малко вода. Прибавяме червеният пипер и доматения сок.
Заливаме с 4 ч.ч.топла вода и кипваме....

Изсипете в тавичка, наредете върху сместа с каймата сварения праз и запечете във фурната....

Печете вкусните бутер охлювчета с гъби и праз до зачервяване и поднесете топли като мезе или за закуска.
Добър апетит....

Добре почистеният праз се нарязва на тънки кръгчета и са изпържва до омекване в сгорещеното олио....

Отгоре разпределяме останалия праз. Запържваме брашното до златисто в олио и разбъркваме с разбитите яйца и млякото....

Нарязваме на ситно бекона и праз лука и ги запържваме в 2 с.л. масло, добавяме ги към пастата....

Нарязваме праза на парчета, дълги 3-4 см., и ги подваряваме в малко подсолена вода за 7 минути.
Отцеждаме и слагаме в чиния....

Сложете нарязания праз в дълбока тенджера, добавете бульона, виното, кимона и солта.
Кипнете и задушете за 5-7 минути....
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 8
52
42
32
22
10
Дай твоята оценка: