Лесна баклава с готови кориЛесна баклава с готови кори
01 Юли
Стоянка Русенова
Джуркана баклаДжуркана бакла
06 Януари
Дида
БаклаваБаклава
08 Окт.
Марина

Как се Готви Бакла

Прегледай всички 74 кулинарни идеи относно как се готви бакла в Езине.бг.
Бакла с тиквички плакия
Бакла с тиквички плакия
Баклата, след като се почисти и измие, се посолява, претрива се с ръце и се изплаква. Тиквичките, остъргани от кората, се нарязват на колелца...
Бакла с шунка
Бакла с шунка
Сварете баклата във вряща подсолена вода, отцедете и я дръжте на топло. Смесете сметаната с нарязаната шунка, овкусете със сол и пипер и кипнете ...
Боб бакла с мащерка
Боб бакла с мащерка
Бобът поставете да ври в тенджера с вряща вода. След като е готов го прецедете и оставете да изстине. След това го почистете от люспите...
Брускети с бакла
Брускети с бакла
Баклата се вари в подсолена тенджера около 5-10 мин. или докато омекне. Изцежда се и се прехвърля в голяма купа. Добавят се зехтинът...
Оризова салата с бакла
Оризова салата с бакла
Почистваме баклата и я сваряваме до готовност в подослена вода - може и на пара. Отстраняваме сърцевината и кората на ябърката и я нарязваме на...
Бакла с агнешко месо
Бакла с агнешко месо
Осолявате баклата и след това я попарвате. Задушавате в мазнината нарязаното на дребно месо заедно със ситно нарязан лук и баклата. Когато...
Киш с бакла
Киш с бакла
печене. Цялата повърхност се дупчи с вилица. Разстила се половината от нарязаната бакла, после се слага плънката и се покрива с другата половина от...
Бакла в доматен сос
Бакла в доматен сос
Баклата се почиства и измива, поставя се в плитка тенджера едновременно с дребно нарязания лук и растителното масло, посолява се, похлупва се с...
Бакла с месо
Бакла с месо
Нарязаното на порции месо задушете в мазнината заедно с лука и баклата, предварително натрита със сол и попарена. Като омекне баклата и...
Бакла с ориз
Бакла с ориз
Баклата се нарязва на парченца и се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и червения пипер. Залива се с топла вода, да се...
Пюре от бакла
Пюре от бакла
Баклата, само зърната, се накисва в студена вода от вечерта. На другия ден се почиства от люспите, залива се със студена вода и се вари до...

Рейтинг

3.2
Общо 9 гласували
5 2
4 1
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка: