Ezine.bg»Избрани Колекции»Панирано Филе от Треска
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Накиснете рибата от вечерта да се обезсоли. Сварете картофите с кората и оставете да изстинат.
Сложете рибата в съд със студена вода и поставете...

Нарежете всяко парче треска на две части. Поръсете със сол и пипер и дръжте на хладно....

Филето се изчиства и измива. Подготвената риба се потапя в брашно, разбито яйце и галета.
Рибата се пържи в гореща мазнина до златист цвят....

Панира се първо в брашно и след това в разбитите яйца с малко вода и пак брашно и пак яйце. Пържи се на слаб огън....

Филето се нарязва на парчета и леко се запържва в малко масло. Лукът се нарязва на кубчета, морковът – на кръгчета....

Нарязваме рибата на порции. Осоляваме я и я напръскваме със ситно нарязан магданоз. Оставяме я поне 30 минути на студено.
Разбиваме брашното с...

Нарежете рибата на порции и залейте със студена вода. Оставете да кисне 4 часа, след което сменете водата и оставете да кисне още 4 часа. Отцедете...

Щом извадите панираното толстолоб филе от тигана го оставете в чиния, покрита с домакинска хартия. Тя ще отнеме излишната мазнина от пърженето....

Отстранете кожата и костите на треската и я нарежете на 4-сантиметрови парченца....

Парчетата филе се обръщат много внимателно. Магданозът и копърът се реже на ситно и се добавя към филето....
Рейтинг
4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: