Как да си направим инхалация с хималайска сол?

Как да си направим инхалация с хималайска сол?
Снимка: ezine.bg

Хималайската сол добива все по-голяма популярност у нас. тя се добива в планината Солната верига, в подножието на Хималаите на територията на Северен Пакистан, като процесът на добиването ѝ е изцяло ръчен.

Хималайската сол е 100 процента чист натурален продукт. Според експерти тя съдържа 97 процента натриев хлорид и цял куп жизнено важни за човешкия организъм минерали и елементи, които се намират в йонната си форма.

Ето защо е добре при първите симптоми на грип, настинка или синузит да си направите инхалация с хималайска сол. Инхалация с хималайска сол се прави с 1-3 процентов солен разтвор, който постепенно може да стигне до 8-процентов разтвор.

Първите инхалации направете с 500 мл вода, в които са добавени 1-3 чаени лъжички хималайска сол. Когато сместа кипне, свалете от котлона , покрийте главата си с кърпа и вдишвайте бавно и дълбоко 10-15 минути.

Веднъж свикнали с инхалациите, може да увеличите наситеността на соления разтвор, като постепенно добавяте повече хималайска сол.

Инхалациите с хималайска сол са напълно безвредни. Те могат да се прилагат неколкократно в рамките на деня и нямат странични ефекти. Около 30 минути след инхалацията организмът ще започне да се прочиства с помощта на кашлица.

Няма ограничение на броя инхалации с хималайска сол, които ще направите дневно. Правете толкова пъти, колкото усещате, че ви е необходимо.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати