ezine.bg»Съвети»Жените или мъжете са по-застрашени от кондиломи?

Жените или мъжете са по-застрашени от кондиломи?

Жените или мъжете са по-застрашени от кондиломи?

Преди да отговорим дали жените или мъжете са по-застрашени от кондиломи, трябва да разясним какво всъщност представляват кондиломите. Кондиломите или Condylomata acuminatа представляват вирусни брадавици, които обикновено се разполагат в гениталната област.

Те се причиняват от някой от типовете на Човешкия папиломен вирус (HPV), който е отговорен и за развитието на рак на маточната шийка. Заразяването с кондиломи става изключително по полов път, което означава, че и двата пола са еднакво застрашени от кондиломите.

Това е едно от полово предаваните заболявания, при които употребата на презерватив не гарантира стопроцентова защита. Кондомът намалява риска от предаването на вируса, но не го елиминира напълно, поради което партньорите трябва да бъдат много внимателни, защото предаването на вируса може да стане и чрез обикновен контакт кожа в кожа.

Инкубационният период ( периодът от контакта със заразен партньор до появата на първите кондиломи) е между 3 седмици и 8 месеца, средно 3-6 месеца, което прави прави трудно, дори невъзможно да се определи точното време на инфекцията.

Съветът има само информативен характер и не замества консултацията с лекар!

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати