ezine.bg»Съвети»Как се прави пинята?

Как се прави пинята?

Как се прави пинята?

Пинятата е дума, която обикновено буди асоциации за парти, рожден ден или изненада. В най-общ смисъл, пинятата представлява обект с различна форма, в която се съдържат различни лакомства и изненади. Играта с нея се състои в това, тя да се удря с бухалка, така че да се разпадне и от нея да изпадат всички тайни изненади.

Пинятата всъщност е мексикански традиционен контейнер, който е направен от картон, папиемаше или глина. Тя се използва за различни фиести, празненства и традиционни празници.

Как можете да си подготвите пинята сами в домашни условия

Съществуват различни варианти за подготовката на една пинята. Можете да използвате балон или кашон за основа. Направете си лепило с помощта на брашно, захар и хладка вода. След това по избор можете да решите с какъв материал да я облепите.

Ако вашата основа е балон, то можете да го покриете с отрязъци от вестник, гланцирана хартия или подаръчна хартия. Само трябва да ги потопите предварително в лепилото и след това да започнете да го покривате.

Накрая оставате пинятата да съхне, докато не стане сравнително твърда.

Следващата стъпка е да спукате балона и през малка дупка да се премахне от формата. През същата дупка се слагат лакомствата, които искате да сложите – бонбони, подаръци, балони и т.н.

След това закрепяте дупката, като се залепва обратно с хартия и тиксо. Накрая ви остава финалната украса, където можете напълно да развихрите своето въображение.

В пинятата може да сложите всякакви вкусотии като:

- бисквитки с шоколад;

- желирани бонбони;

- домашни вафлички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати