Как се прави масаж на венците?

Как се прави масаж на венците?

Масажът е техника, която прилагаме, за да облекчим болката в една или друга част на тялото си. Защо тогава да не го приложим, когато искаме да подобрим състоянието на възпалените си и подути венци?

Можете да разтриете венците с помощта на най-различни средства, така че ако имате достатъчно търпение със сигурност ще откриете кое от тях е най-подходящото за вас. Един от най-известните масажи е този със сода бикарбонат. Навлажнете една кафена лъжичка от веществото с вода, така че да се получи кашичка.

След това нанесете го нанесете върху венците с възглавничките на пръстите си. Докато го втривате, използвайте леки масажни, кръгови движения. Останете така няколко секунди, като се стараете да не поглъщате содата. После само изплакнете със студена вода.

При болни венци идея е също така да смесите 3 капки масло от чаено дърво с 1 к.л. кокосово масло. Нанесете сместа върху венците по описания горе начин. След като постоите така няколко секунди, изплакнете с вода.

Използването на електрическа четка също позволява да се масажират венците. Другото нейно предимство е, че почиства и най-трудно достъпните места. В аптеките се предлагат и специални уреди, с които бихте могли да масажирате венците си. Но ви съветваме, преди да ги закупите, да се консултирате със стоматолог.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати