ezine.bg»Съвети»Как се прави коремен вакуум

Как се прави коремен вакуум

Как се прави коремен вакуум

Коремният вакуум е механизъм за прибиране на корема към ребрата. Този метод спомага за оформяне на талията чрез дихателни техники.

Този метод за смаляване на обиколката около талията е изключително ефективен. Упражнението коремен вакуум произтича от йогата, като без физическото натоварване успява да затегне корема и да редуцира мазнините.

Предимствата на метода са значителни – стягане на корема, развиване на дихателната мускулатура, подобряване на храносмилането, повдигане на вътрешните органи, лечение на разширени вени и справяне с диастазата или дивергенцията на ректусните коремни мускули.

Как се прави коремен вакуум

Важно е да прилагате коремния вакуум на гладно, защото след ядене можете да провокирате симптоми като гадене или повръщане.

Първата стъпка е да издишате и да отпуснете максимално мускулите на корема и гърба. Поемете си дълбоко въздух и издишайте възможно повече.

След това трябва да задържите дъха си. Сега вдишвате, но не вдишвате навътре.

Ако изпълнявате коремен вакуум правилно, то трябва да забележите, че гърдите се разширяват и диафрагмата се е прибрала.

Стомахът се издърпва възможно най-много, като трябва да се постараете да го залепите буквално отзад и да го повдигнете към диафрагмата. В тази позиция трябва да останете възможно повече време.

Упражнението коремен вакуум трябва да се изпълнява в 3-4 поредици през целия ден, като всеки от тях е в диапазона на 20-40 секунди. Вакуумът на корема може да се осъществява и в седнало, и в легнало положение.

Вижте още как да свалите корема с тичане и кои са техниките за плосък корем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати