Какво помага при главоболие?

Какво помага при главоболие?

Болката е естествена реакция на организма, която има да цел да ни подскаже, че нещо не е както трябва. Това означава, че на главоболието трябва да се гледа като на нормална реакция на организма срещу натрупан стрес – независимо дали емоционален или физически.

Има различни видове главоболие, като най-разпространено е т.нар. тензионно главоболие, което причинява стягане на мускулите на врата и скалпа. Може да има много различни причини за появата на главоболие, както има и различни начини за лечението му.

Не е задължително още при първите симптоми на главоболие да посягате към хапчето за глава, защото има и различни изпитани средства за справяне с главоболието.

При първите признаци за главоболие може да вземете гореща вана за отпускане на мускулите на врата или просто да си сложите топъл компрес. Чудесно ще ви се отрази и лек масаж с етерични масла, които могат да накарат болката в главата да изчезне като с магическа пръчица.

Може да се опитате да разтриете слепоочията си с няколко капки масло от мента или да нанесете на челото си 1 ч.л. канела, разтворена в малко вода. И двете средства имат отличен ефект при главоболие, причинено от студен вятър.

Добър ефект срещу главоболието имат и парчетата сурово цвекло, наложени по слепоочията и челото. Това се обяснява с факта, че цвеклото изключително ефикасно извежда тежките, елементи, особено оловото,от човешкия организъм, което от своя страна има успокояващ ефект върху кръвоносните съдове на главния мозък и може да допринесе за намаляването на болката.

Поставете студен компрес. Студените компреси действат като локален анестетик. Ако нямате лед, просто вземете от фризера пакет замразени зеленчуци и ги увийте в кърпа.

Може да се опитате да преборите главоболието с чаша кафе или кафе с лимон. Добро средство за лечение на главоболие е чаят от лайка или розмарин, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не е лоша идея да изпиете две чаши вода, защото главоболието ви може да се дължи на дехидратация.

Между палеца и показалеца на ръцет есе намира точката Хоку, която може да притискате силно, но нежно и да масажирате, за да се отървете от главоболието.

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати